BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.421,86
HABER /  POLİTİKA

Avusturyaya PKK fırçası

Azılı teröristi Irak'a yollayan Avustarya'ya sert protesto.. Gül açıklama bekliyor.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarından olan Ali Rıza Altun'un Avusturya'da yakalandığı halde Türkiye'ye iade edilmemesine sert tepki gösterdi.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisini çağırıp kendisini şiddetli biçimde protesto ettiklerini kaydeden Abdullah Gül, şimdi Avusturya'dan açıklama beklediklerini vurguladı.

BU İNANILMAZ BİR ŞEY

PKK'nın finans kaynaklarından biri olan terörist Ali Rıza Altun'un Fransa'da göz altında tutulurken bu ülkeden kaçıp Avusturya'ya gittiğini belirten Dışişleri Bakanı Gül, Altun'un Avusturya'da sahte kimlikle yakalandığını hatırlattı. Altun'un oradan Irak uçağına bindirilip Erbil'e gönderildiğini kaydeden Gül, “Bu inanılmaz bir şey. Bu Avrupa ülkesinin yapabileceği son şey” dedi.

“ABD SORUŞTURMASINDAN YOLSUZLUK ÇIKTI”

Yakalanan teröristlerin üzerinden çıkan bazı silahların amerikan yapımı olduğunu da hatırlatan gül, bu konuda başlattıkları girişimin ardından ABD yetkililerin kendilerine “evet, bunlar ırak ordusuna verdiğimiz silahlar” dediğini söyledi. ırak ordusunu güçlü hale getirmek için herkesin çalıştığını belirten gül, “biz de eğitim veriyoruz. iyi niyetle ırak ordusuna verilen silahlar var. ırak ordusu güçlenecek ülkenin güvenliğini koruyabilir hale gelecek ki oradaki işgal askerleri de geri çekilecek” dedi.

Irak ordusunun yeni kurulduğu çok güvenilir güvenlik güçleri olmadığının bilindiğini belirten Gül, bazen asker ve polis kıyafetinde ıraklıların bazı katliamlar yaptıklarını gördüklerini söyledi. gül, “orada bir kaos var ve bu kaosun neticesinde (silahlar) para ya da başka sebeplerden sızdırılmış olabilir. önemli olan kontrol edilmesi bu konuda abd bize, soruşturma açtıkların söyledi. bunları takip ediyoruz” dedi.“

BAKANLIĞIMDA BÜYÜKELÇİ KALMADI”

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'ın Londra Büyükelçiliği'ne atanmasının ardından boşalan koltuğa Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve Tel Aviv Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu'nun düşünülmesine rağmen bu isimlerin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den döndüğünün hatırlatılması üzerine de Gül, “Bakanlığımda büyükelçi kalmadı neredeyse. Böyle kritik bir dönemde MGK'nın başına makamında oturmasını arzu ediyoruz. Bu Hükümet'in değil bütün bir Türkiye'nin meselesi” dedi.