BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  DÜNYA

Avusturyaya PKK eleştirisi

Avusturya, AGİT daimi konsey toplantısında sert eleştirilere hedef oldu.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Rıza Altun'u yakaladıktan sonra serbest bırakan Avusturya, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) daimi konsey toplantısında sert eleştirilere hedef oldu.

Daimi konsey toplantısında konuşan Türkiye'nin AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yusuf Buluç, ''Avusturya'nın, uluslararası polis teşkilatı (Interpol) kırmızı bülteniyle arama ve tutuklama kaydı bulunan terörist Rıza Altun'u serbest bırakarak Erbil'e gitmesine izin vermesinin üzüntü verici ve kabul edilemez olduğunu'' söyledi.

Buluç, Avusturya'nın ''tatminkar biçimde açıklanamayan gerekçelerle, terörizmle mücadele konusunda üstlendiği uluslararası yükümlülüklerini de hiçe saydığını'' kaydetti. Avusturya makamlarının bu kararının (terörist Rıza Altun'un serbest bırakılması) terörizmle mücadele çabalarının güvenirliğini ciddi biçimde zedelediğine işaret eden Buluç, ''Avusturya makamları, terörizmle mücadele konusundaki sorumluluklarını ciddiyetle yerine getirmek isterlerse, eli kanlı teröristlerin kolayca çıkış yapabilmesi için tur operatörlüğü hizmeti sağlamaktan daha fazlasını yapmaları gerekir'' dedi.

Buluç, ''Bu örnekten cesaretle, ileride, diğer teröristlerinin de tercih ettikleri ülkelere kaçabilmek için Avusturya kapısını kullanmayı deneyeceklerinden endişe ettiklerini'' bildirdi.