BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Avusturya'da 5 şüpheli insan kaçakçısına gözaltı

Avusturya'nın Macaristan sınırında bir tırın için 71 göçmen cesedi bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında 5 şüpheli insan kaçakçısı gözaltına alındı.

Abone ol

Avusturyalı yetkililer, doğu sınırından ülkeye giren araçlarda yaptıkları aramada beş şüpheli insan kaçakçısını gözaltına aldı.

Avusturya'nın emniyet müdür Kondrad Kogler, gece yarısı düzenlenen operasyonda araçlarda 200'den fazla göçmen bulunduğunu söyledi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı, Pazar gecesi içlerinde saklanılabilecek yerleri olan büyük araçlarda arama yapılması talimatını vermişti.

Talimat, Perşembe günü bir tırın içinde 71 göçmene ait cesedin bulunmasının ardından geldi.

İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, "İnsan kaçakçısı çetelerin daha önce olmadığı kadar korkunç ve zalim yolları kullandıklarını görüyoruz. Kaçakçılarla sert ve çetin önlemlerle mücadele edeceğiz" dedi.

Sınırlarda kontrollerin artırılması üzerine Macaristan'ın ana yollarında da trafik yoğunlaştı. Budapeşte'te 30 kilometrelik araç kuyrukları oluştuğu bildirildi.

Avusturya'nın Macaristan'la olan sınırında içleri cesetlerle dolu tırlar bulunurken, geçen hafta Libya'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan teknede de yüzlerce göçmen boğuldu.