BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.447,64
HABER /  EKONOMİ

Avrupa'yı onlar kesiyor!

Bursa'da 132 yıldır bıçak üretimi yapan bir şirketin paslanmaz çelikten ürettiği "Pirge" markalı bıçakları Avrupa mutfaklarında kullanılıyor.

Abone ol

Bursa'da 132 yıldır bıçak üretimi yapan bir şirketin paslanmaz çelikten ürettiği "Pirge" markalı bıçakları Avrupa mutfaklarında kullanılıyor.

Antalya Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyon İhtisas Fuarı'na katılan, Bursa'da 132 yıldır bıçak üreten Yeşilyayla Kesici Aletler Madeni Eşya İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin bıçakları da yerli ve yabancı otel yöneticilerinin ilgisini çekti.

Şirketin altıncı kuşak yöneticisi Ömer Pirge, Bursa'da kurulu işletmede 70 çalışanı ile, 1170 çeşitte, yılda 2,5 milyon adet paslanmaz bıçak ürettiklerini söyledi. Bıçak üretiminde kullandıkları çeliği Almanya ve Fransa'dan ithal ettiklerini belirten Pirge, bıçak üretiminde kalitesiyle dünyada söz sahibi olan Almanya'ya da bıçak sattıklarını kaydetti:

HANGİ ÜLKELER ALIYOR?

"Almanya başta olmak üzere, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Belçika gibi 17 ülkeye yılda 200 bin paslanmaz çelik bıçak ihraç ediyoruz.
İhracatın yarısını Almanya'ya gerçekleştiriyoruz. Kasaplara, mutfak şeflerine ve evlere yönelik bıçak üretiyoruz. Bu sektörde AR-GE ve teknolojiye yatırım yapan ender firmalardan biriyiz."

Yeni yılda pazar arayışlarını sürdürdüklerini ve ihracatı yüzde 30'a çıkarmak istediklerini anlatan Pirge, yeni dönemde 25 ülkeye ihracat yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Pirge, şöyle devam etti:

"Yeni pazarlar olarak Mısır, Kazakistan, Suriye, Cezayir, Tunus ve Fas ile Yunanistan var. Ancak Yunanistan'da kriz olduğu için ihracat yavaşladı. 2011 yılında üretim kapasitesini yüzde 20, ihracatı da yüzde 30'a çıkarmayı hedefledik. Uluslararası zincir mağazalardan biri olan Metro Grubu'nun Türkiye dışındaki ülkelerdeki mağazalarda artık 'Pirge' markalı Türk bıçağı satılıyor. bu yıl 800 bin Avroluk yatırım yapacağız. Öte yandan Almanya'da ortak bir şirketimiz var. Alman tekniğini Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Almanya'daki ortak şirketimiz işletmeyi 4 yıl içinde Türkiye'ye taşıyacak."