BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Demirören'den stat müjdesi!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İnönü Stadı ile ilgili proje hakkında son gelişmeleri anlattı.

Abone ol

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İnönü Stadı ile ilgili proje hakkında son gelişmeleri anlattı.

İnönü Stadı'nın yeniden yapılanması ile ilgili son gelişmeleri anlatan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, mayıs ayında işe koyulacaklarını belirtti.

MAYISTA KAZMA VURULUYOR

BJK TV'nin yayınına katılan Demirören, "Hedefimiz mayıs ayında kazmayı vurmak ama tabii ki bunun belli prosedürleri var. Tahmin ediyorum bugün yarın anıtlar kurulu 3. dairemize, 3. kurula dosyamız gidecek. Değerli kurul üyelerimizin vereceği, üstünde yapacağı oynamalarla stadımızın son durumunun resmi hali ortaya çıkacak. İnşallah kuruldan çıktıktan sonra en kısa zamanda, hedefimiz mayıs ayında kazmayı vurmak ama tabii ki bunun belli prosedürleri var. Hedefimiz bu mabedimizden geçici bir süre ayrılarak, dışarıda bir yerde oynamak. Daha yerine karar vermedik. Ama izinlerimiz olumlu yolda gidiyor diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

İnşaatın ne zaman biteceği hakkında da bilgi veren Demirören, daha önce belli firmalarla görüşmeler yaptıklarını, kendilerine 18 ay gibi bir zaman verildiğini hatırlatırken, tahminen 24 ay srürebileceğini söyledi.

YAP-İŞLET DEVRET

Stat konseptine bakış açılarının, finansmanı yapıcı firmaya yüklemek ve yap-işlet-devret modeli olduğunun altını çizen Demirören, ''Bizden para çıkmayacak şekilde, tamamen yatırımcı firma bunu yapacak. Bütün rakamlar çıktıktan sonra adet ve gelirler hesaplandıktan sonra yap-işlet-devret süresi hesaplanacak. Sonuçta biz hiçbir yerden bir şey istemeden, kulübümüzün bulduğu olanaklarla stadımızı yapmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Yaptıkları hesaba göre yapılacak stattan 45-50 milyon dolar civarında bir gelir beklediklerini kaydeden Demirören, isim hakkını satmanın da kulüpte kalacağını sözlerine ekledi.