BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,14
ALTIN 2.428,52
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'nın en büyük gösteri merkezi Arenamega

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı’da inşa edilen "Arenamega" , Avrupa’da, amfi tiyatro konseptinde inşa edilen gösteri merkezleri arasındaki “en büyük gösteri merkezi” ünvanına sahiptir.

Abone ol

Küçükçekmece Belediyesi’nin önemli kültür ve sanat yatırımları, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi ve Halkalı Kültür ve Sanat Merkezleri’nden sonra inşa edilen en büyük gösteri merkezi olan Arenamega, 2013 yılı Nisan ayında halkımızın hizmetine sunulmuştur.

30 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan Arenamega , gerek işlevselliği ve görselliği gerekse kapasitesi ve teknik alt yapısıyla, sadece Küçükçekmece’ye değil tüm Türkiye’ye hizmet verecek şekilde uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek formda inşa edilmiştir.

Uluslararası organizasyonlar için nitelikli bir eser... 

Arenamega, muhteşem sahnesi, özel mimarili konsepti, ışıklandırma ve ses sistemi ile uluslararası prodüksiyonlara ve Türkiye genelinde yapılan önemli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapmak, kapalı spor salonuyla salon sporlarını desteklemek, çok amaçlı eğitim salonuyla eğitim ve seminerlere ev sahipliği yapmak amaçlarıyla planlanmış önemli bir yatırımdır.

Özel bir eser...

Mimari tarzıyla dünya tarihinin önemli miraslarından biri olan “Efes Celsus Kütüphanesi”nin modern bir yorumudur.

Avrupa'nın en büyük gösteri merkezi

Ulusal ve uluslararası platformdaki kapsamlı organizasyonlar için dizayn edilen Arenamega’nın,  açık ve kapalı tribündeki toplam izleyici kapasitesi 35.000’dir. 300 m yüksekliğindeki Eyfel Kulesi’nde kullanılan demirin iki katı kadar daha fazla demir kullanılarak uzay çatı sistemiyle oluşturulan kapalı alanındaki toplam izleyici kapasitesi 10.000’dir. Ayrıca Merkezin, toplam 600 araç kapasiteli, 3 katlı kapalı otoparkı da bulunmaktadır.

Sahne

Arenamega, 704 m2 lik dev sahnesi ile “Avrupa'nın en büyük sahnesi” ünvanına sahiptir. Oturma düzeni parabolik eğimle oluşturulduğundan, sahnenin görünebilirliği en yüksek seviyededir.

Ses ve ışıklandırma sistemi

Arenamega, "Avrupa'nın en gelişmiş ses ve ışıklandırma sistemi"ne sahip bir gösteri merkezidir. Tavanları, yankı oluşumunu düşüren özel panelli tavan şeklinde imal edilmiştir. Ayrıca tüm yüzeylerde, ses yutucu malzemeler ve tavandan asılan akustik sitemler kullanılmıştır. Böylelikle ses daha sağlıklı ve yankısız olarak iletilmekte ve izleyiciler sahne performanslarını kaliteli bir şekilde dinleme imkânına sahip olmaktadırlar.

Spor salonu 

Arenamega , kültür ve sanat yatırımı olmasının yanında aynı zamanda bir spor merkezidir. Yatırım dahilinde, bireysel sporlar için dizayn edilmiş 2500 m2 lik kapalı spor salonu mevcuttur.

Arenamega'ya ulaşım çok kolay

Arenamega, İstanbul’un iki önemli otoyolu olan, TEM Otoyolu ve D100 (E-5) Otoyolu arasındaki direk bağlantıyı sağlayan Basın Express yolunun, Halkalı-Güneşli katlı kavşağına 350 m mesafesi ile misafirlerine ulaşım kolaylığı sağlayacak bir bölgede bulunmaktadır. Merkezimiz, Halkalı Merkez Mahallesi, Aytaç Mevkii’nde, Fatih Caddesi ve Gümrük Yolu arasında konumlandırılmıştır.