BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  GÜNCEL

Avrupa Parlamentosu'nda Gülen krizi

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyon toplantısında Gülen krizi çıktı. İngiliz üye, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki gerginliği Twitter'dan paylaştı.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu'nda İngiliz üye ile AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin nedeni ise Fethullah Gülen...

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun Brüksel’deki 74’üncü toplantısına katılan İngiliz üye Andrew Duff ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun arasında bir tartışma yaşandı.

Duff Twitter'dan “Türk AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu beni Gülen tarafından satın alınmakla suçladı. Şüphesiz bunu daha sonra kanıtlayabilir” yazdı. Duff bu Tweet’i Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle’yi de dahil ederek paylaştı.



Ayrıca Duff Çavuşoğlu’nun kendisinden özür dilemesini ya da bir açıklamada bulunmasını istedi. Bakan Çavuşoğlu ise Andrew Duff’a “Ben kesinlikle böyle birşey söylemedim size yalan ve yanlış aktarmışlar” dedi.

Duff, “Tahammül edebilirseniz dinleyin, Avrupa Parlamentosu üyeleri ve Türk milletvekilleri” diyerek toplantının canlı yayın linkini de Twitter hesabından paylaştı.

Çavuşoğlu’nun bugünkü toplantıda AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle ile görüşmesi ve Avrupa-Türkiye Odalar Forumu-2 Projesi kapsamındaki AB-Türkiye ilişkileri konulu konferansta konuşma yapması bekleniyordu.