BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  DÜNYA

Avrupa diken üstünde birinci derece terör alarmı

Brüksel Havalimanı ve metroda gerçekleştirilen terör eylemlerinin ardından Çek Cumhuriyeti'nde 1'inci derece terör alarm durumu ilan edildi.

Abone ol

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, İçişleri Bakanı, polis ve güvenlik güçleri ile yaptığı durum değerlendirmesi sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Çek Cumhuriyeti'nde 1'inci derece terör alarm durumu ilan edildi.

Ülkede belirli bir terör tehdidinin bulunmadığını, alınan önlemlerin sadece koruma amaçlı olduğunu belirten Sobotka, "Güvenlik sorunlarını engellemek için şu an ülkede arttırılmış güvenlik tedbirleri yürürlükte." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Milan Chovanec de terör alarm durumunun 4 seviyesinin bulunduğunu ve ülkede şu an en yüksek düzeyde önemler aldıklarını kaydederek, "Fiilen 1'inci derece terör alarm durumunda ihtiyaç duyulan adımları attık." dedi.

Bu kapsamda, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Çek Cumhuriyeti'nde 1'inci derece terör alarm durumunun ilan edildi.

Çek Cumhuriyeti'nde İçişleri Bakanı tarafından alınan terör alarm kararını hükümetin en geç bir hafta içinde onaylaması gerekiyor. Çek Cumhuriyeti'nde şu ana kadar sıfır derece terör alarmı yürürlükteydi.

Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Çek Cumhuriyeti'nde Prag, Brno, Pardubice ve Karlovy Vary şehirlerindeki havalimanları ve metrolardaki güvenlik önlemleri arttırılmıştı.