BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.492,61
HABER /  MEDYA

Avrupa basınından Türkiye yorumu! Çok yakın

Türk vatandaşlarına Avrupa'da vizesiz dolaşabilme hakkı tanıyan anlaşmanın kriterleri tamamlandı. Avrupa basını bu duurmu bakın nasıl yorumladı.

Abone ol

Türk vatandaşlarının AB üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilmeleri için '72 kriter' sürecinde son 24 saate girildi.
 
Avrupa basınının tamamına yakını bu konuya odaklanırken, sürecin Ankara’nın istediği şekilde neticelenebileceği vurgulandı. Diğer Avrupa ülkeleri gibi İngiltere’deki gazeteler de bu konuya geniş yer ayırdı.

DAİLY TELEGRAPH

Söz konusu haberi, "Türkiye için vize muafiyeti anlaşması çok yakın” başlığıyla okuyucularına duyurdu. Avrupa Komisyonu'nun yarın Türkiye’nin lehine karar alarak anlaşmayı imzalayacabileceğine işaret eden Daily Telegraph gazetesi, Türkiye’nin bazı önemli kriterleri henüz yerine getirmediğini vurgulandı.

TİMES

Konuyu sayfalarına taşıyan Times gazetesi de, Türkler için vizesiz Avrupa’nın büyük önem taşıdığı vurgulandı."Türkler yavaş reformlara rağmen Avrupa’ya vizesiz seyahat anlaşmasını kazanacak" başlığını kullanan gazete, 75 milyon Türkün yarın Avrupa kıtasına vizesiz seyahat etme yolunda çok büyük bir kazanım elde edecekleri ifade edildi. Gazete, Ankara’nın bu anlaşma karşılığında Yunanistan'a yasadışı yollardan giden mültecileri geri almayı kabul ettiğini hatırlattı.