BIST 10.716
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.521,36
HABER /  SPOR

Avrasya Maratonu tamamlandı

Türkiye, mükemmel bir organisazyona daha imza attı. Maraton yağmura rağmen muhteşem bir atmosferde koşuldu.

Abone ol İstanbul'da bu yıl 30. kez düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda, Türk sporcularda erkeklerde Bekir Karayel, bayanlarda da Mehtap Sızmaz parkuru birinci bitirdi.

Maraton erkekler genel klasmanını 2.20.38'lik derecesiyle 9. sırada tamamlayan Bekir Karayel, Türk sporcular tasnifinde ilk sırada yer alırken, 2.22.54'lük derecesiyle Mehmet Çağlayan 2., 2.25.37 ile Ahmet Yavuz 3. oldu.

Bayanlar genel klasmanında 2.33.17 ile 3. olan Mehtap Sızmaz da Türk sporcular arasında ilk sırada yarışı tamamlarken, 2.40.28'lik derecesiyle Bahar Doğan 2., 2.48.34 ile Ümmü Kiraz ise 3. sırada bitirdi.

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen 15 Kilometrelik Koşu'da 43.54'lük derecesiyle genel klasmanda 1. olan Selim Bayrak yine Türk sporcularda da ilk sırayı aldı. Abdülkadir Türk 47.31 ile 2., Mustafa Akıncı da 49.08'lik dereceyle 3. sırada yer aldı.

Bayanlarda da genel klasmanda ilk 10 arasına giren Türk sporculardan Türkan Erişmiş 53.33 ile Türk sporcular içinde 1., 55.13 ile Birgül Özcan 2., 1.00.32 ile Gülşen Aşıkoğlu ise 3. oldu.

BİRİNCİLER 60 BİN DOLAR ALDI

Maratonda toplam 1 milyon 1000 ABD Doları ödül dağıtılırken, erkekler ve bayanlarda birincilere 60 bin ABD Doları, ikincilere 30 bin ABD Doları, üçüncülere ise 20 bin ABD Doları para ödülü verildi.

Bu arada bayanlar maratonunda 3. olan Mehtap Sızmaz, üçüncülük ödülü olan 20 bin ABD Doları'nın yanı sıra dereceye giren Türk sporcu olması nedeniyle 20 bin ABD Doları'yla daha ödüllendirildi.

Ayrıca Türk sporcular tasnifinde dereceye giren sporculara da para ödülü dağıtıldı.

Maratonun ardından Sultanahmet At Meydanı'nda düzenlenen törende, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Bu arada, maratondan önce Türkiye rekoru kıracak erkek ve bayan atletlere verileceği açıklanan otomobil hediyesi, bu rekoru kıran sporcu olmaması nedeniyle verilmedi.

ÇİP SİSTEMİ UYGULANDI

Avrasya Maratonu, bu yıl 3. kez çipli sistemle koşuldu. Bu sistemde, ayakkabıya takılan mikroçip, atletin parkura yerleştirilen elektronik plakalar üzerinden geçmesiyle devreye giriyor ve dereceyi belirtiyor.

SAĞANAK YAĞIŞ ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Avrasya Maratonu bu yıl sağanak yağış altında gerçekleştirildi. Yarışın başından sonuna kadar devam eden yağış, sporculara ve yarış organizasyonunu yapan görevlilere zorlu dakikalar yaşattı.

Yarışın bitiş noktasındaki elektronik aletlerin yağış nedeniyle arızalanması nedeniyle sonuçlar canlı olarak internetten yayınlanamadı. Maratonu takip eden birçok gazeteci ve televizyoncu da yağış nedeniyle sıkıntı yaşadı.

Ayrıca ödül töreni de yağış nedeniyle az katılımla yapıldı ve çok kısa sürdü.