BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.413,59
HABER /  GÜNCEL

Avea bir rekora imza attı!

Cep telefonu operatörü Avea, son bir yılda 1 milyon net abone kazanımıyla toplam abone sayısını 12.5 milyon seviyesine taşıdı.

Abone ol

Avea CEO'su Erkan Akdemir, "Hem abone başı gelirde hem de dakikada sektör liderliğimiz devam ediyor. 2012'ye avantajlı bir giriş yapmayı planlıyoruz" dedi

Cep telefonu operatörü Avea, son bir yılda 1 milyon net abone kazanımıyla toplam abone sayısını 12.5 milyon seviyesine taşıdı. Avea, bu rakamın 300 binini son çeyrekteki atağıyla elde etti. Avea CEO'su Erkan Akdemir, büyümenin lokomotifini faturalı abonelerin oluşturduğuna işaret ederek, toplam kazanılan abone içinde yarıdan fazlasının numara taşıma ile geldiğini belirtti.

Akdemir, son dört çeyrekteki net abone alımının 943 binini faturalı, 149 binini ise faturasız abonelerin oluşturduğunu söyledi. Akdemir, brüt abone alımındaki pazar payına bakıldığında ise Avea'nın yüzde 40'ı faturalı, yüzde 20'si faturasız olmak üzere yüzde 25'lik bir paya sahip olduğunu iletti.

BAŞARININ FORMÜLÜ

Avea'nın rekor kırmaya alıştığını dile getiren Akdemir, başarı formülünü şu sözlerle aktardı: "Bu başarıyı elde edebilmek için yenilikçi ve müşteri beklentilerine cevap veren kampanyalar düzenlerken, hizmet kalitemizi daha da yükseltmek için yeni satış kanalları oluşturduk. Ayrıca çağrı merkezi ve şebeke yatırımlarımıza da aralıksız devam ettik. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar doğrultusunda da son 5 çeyrektir artan performansımızla kendi çeyrek rekorumuzu kırıyoruz. Hem abone başı gelirde hem de dakikada sektör liderliğimiz devam ediyor. Avea olarak yılı daha da büyüyerek kapatmak ve 2012 yılına avantajlı bir giriş yapmayı planlıyoruz."

GELİRDE ARTIŞ VAR

Abone başına ortalama gelirin (ARPU) üçüncü çeyrekte 21.3 lira olduğunu ve bunun bir önceki çeyreğe göre yüzde 4, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre de yüzde 11 artış anlamına geldiğini ifade eden Erkan Akdemir, "Abone başına konuşma süresi ilk defa geçen çeyrekte 300 dakikayı geçerek 309 dakika olmuştu. Üçüncü çeyrekte ise bu süre 313 dakikaya çıktı. Yılsonu itibariyle bu daha da artacak" dedi. Erkan Akdemir, Türkiye genelindeki bayi sayılarının 2011 yılı 9 aylık döneminde yüzde 25 artırdıklarını ve binin üzerinde istihdam artışı sağladıklarını kaydetti.

YENİ YATIRIMA YÜKLENDİLER

Şirketin 2011 yılının 9 aylık bölümünde yatırım tutarı 590 milyon lirayı geçti, geçen bir yıllık süre içinde 700 milyon lira sınırı aşıldı. İletişim kulesi sayısının 21 bin 276'ya çıktığını dile getiren Erkan, "Kapsama oranımız yüzde 97.4'e yükseldi" dedi. Bu yıl gelirlerin yüzde 25'inin yatırıma yönlendirildiğine işaret eden Akdemir, 2011'de yakalanan yatırım ivmesinin, 2012'de de devam edeceğini söyledi.

HER YÖNE TARİFEDE YÜZDE 35'İ YAKALADI

Erkan Akdemir, gelir artışında mobil internetin payına ilişkin olarak, mobil internette yüzde 100'ün üzerinde gelir büyümesi gerçekleştiğini, gelirde verinin payının yüzde 9'a ulaştığını söyledi. Akdemir, mobilde Avea'nın payının yüzde 25'i aştığını belirtti. Akdemir, sektörde her yöne dakika kullanımlarının yüzde 10'lardan yüzde 30'lara ulaştığını, Avea'da bu oranın yüzde 35 seviyesinde bulunduğunu ifade etti.