BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

AÜde bayrağı Cemal Taluğ aldı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cemal Taluğ, görevi Prof. Dr. Nusret Aras'tan devraldı.

Abone ol Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cemal Taluğ, görevi Prof. Dr. Nusret Aras'tan devraldı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde devir teslim töreni, basına kapalı gerçekleşti. Taluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Çok güzel çok anlamlı bir devir teslim yaptık. Kendilerine çok teşekkür ettim. Bundan sonra onlar katkısıyla üniversitemizi daha ileriye, daha yukarıya taşımaya devam edeceğiz'' dedi.

Üniversiteyi, hem bilim, hem topluma hizmet açısından hem de uluslararası tanınırlık ve saygınlık açısından yüksek bir düzeye getirmeye çalışacaklarını söyleyen Taluğ, ''Hep birlikte hiç öteki yaratmadan, adeta bir imeceyle ortak hedeflerimize ulaşacağız'' diye konuştu.

''Ankara Üniversitesindeki rektör atamalarında bugüne kadar hep seçim sonuçlarının hayata geçtiğini'' belirten Taluğ, ''Bu dönemde de böyle olmasını büyük bir mutlulukla karşılıyorum. Sanıyorum Ankara Üniversitesinde seçimde oy kullanan her bireyi bu sonucu mutlulukla karşılamıştır'' dedi.

Prof. Dr. Nusret Aras da devir teslim törenini dün senato toplantısında gerçekleştirmek istediklerini ancak atama sonuçları belli olmadığı için bugün sabah kendi aralarında rektör yardımcılarının da katılımıyla yaptıklarını ifade etti. Aras, Tıp Fakültesinde öğretim üyeliği görevini sürdüreceğini söyledi.