BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.408,76
HABER /  GÜNCEL

Atma Recep din kardeşiyiz

Emek Platformu, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'na karşı Balıkesir'de de eylem yaptı. Eylemde bu slogan yükseldi...

Abone ol

Emek Platformu, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'na karşı Balıkesir'de de eylem yaptı. İşçi ve memurlar adına konuşan KESK Balıkesir Dönem Sözcüsü Ekber Gün, tasarıya ilişkin sendikaların yalan söylediğini savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ‘Atma Recep din kardeşiyiz’ diye seslendi.

Emek Platformu'nu oluşturan, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, Tüm-Bağ-Kur Emeklileri Derneği, TMMOB, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipler Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve TÜRMOB gibi sendika ve birliklere üye 1000 aşkın kişi, Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi'nde bir araya geldi. Hükümeti ve yasa tasarısını eleştiren sloganlar atan eylemci grup, sendikaların yalan söylediğini savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da tepki gösterdi. ‘Atma Recep din kardeşiyiz’ diyen KESK Balıkesir Dönem Sözcüsü Ekber Gün, tasarının çalışan ve emekli kesimin kazanılmış haklarını gasp ettiğini ileri sürdü. Gün, işçi ve memurlardan alkış aldı.

‘Mezarda emeklilik istemiyoruz’, ‘İşçi memur el ele genel greve’, ‘Emeklilik yaşının 65'e çıkacağı yalan mı’, ‘ölüm aylığına göz diktiler’ ve ‘sağlık haktır satılamaz’ sloganları atan eylemciler, protestolarını olaysız bir şekilde sonlandırdı.

Türk-İş Balıkesir Temsilcisi Ferudun Yükselir, yarın 2 saat iş bırakacaklarını söyledi.