BIST 10.280
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.411,08
HABER /  POLİTİKA

Üç çocuk Karayiplere uzandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelen eleştirilere rağmen üç çocukta ısrar etti. Muhabire de tavsiye de bulundu.

Abone ol

Kadınlara en az 3 çocuk yapmalarını tavsiye eden ve bu sözleriyle büyük tepki toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelen eleştirilere rağmen çok çocukta ısrar etti.

Erdoğan'ın bu konudaki ısrarı, bugün görüştüğü Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves ile ortak basın toplantısından sonra su yüzüne çıktı.

Toplatının bitiminde Gonsalves salondan çıktığı sırada, kendisine, "Türkiye'de ülkeniz tanınmıyor, Türkiye ülkenizde tanınıyor mu?" diye soru soran NTV muhabiri Nermin Yurteri'yi yanına çağırdı. Gonsalves, Türkiye'nin Fahri Konsolosu Tansal Mete Akçaylı'yı göstererek, "O'ndan ülkemizle ilgili bilgi alabilirsin" dedi. Arkasından bir görevli de yine Akçaylı'yı göstererek, "Kendisi 4. çocuğunu bekliyor" diye konuştu.

Bunun üzerine Erdoğan, muhabirlere, "Bak 4. çocuğunu bekleyenlerden benim tavsiyeme uyanlardan" dedi.

Ülkemi, milletimi seviyorum

Akçaylı'ya "Nasıl memnun musunuz?" diye soran Erdoğan, Akçaylı'nın "Memnunuz" sözü üzerine bu defa NTV muhabiri Yurteri'ye dönerek, "Sen daha birdesin. Gördün mü bak onlar benim tavsiyeme uydu" dedi.

Yurteri'nin, "Çok çocuk açıklamanız çok tartışıldı" sözü üzerine Erdoğan, "Sen onlara bakma. Sen göreceksin o iş yerini bulacak. Ben ülkemi, milletimi seviyorum" diye konuştu.