BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Atık Su Kongresi'nin sahibi İstanbul

İstanbul, Uluslararası Katı Atık Su ve Atık Su Kongresine ev sahipliği yapıyor.

Abone ol

Açılış konuşmasında Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü olduğu dönemin öncesi ve sonrasını anlattı.

Başbakan Erdoğan'la birlikte İstanbul'un su sorununun çözdüklerini söyleyen Eroğlu, "Muhteşem su kumanda merkezi İstanbul'dadır. İstanbul'da şu anda 15 günde bir su verilen yerler yok. 2071 yılına kadar suyumuz hazır. 185 kilometre öteden Melen'den, Istranca Dağları'ndan su getirdik. Boğazın altından dev tünellerle su kaynaklarını Avrupa yakasına getirdik. Gerçekten bu bizim gurur duyduğumuz bir husus. TİKA ile birlikte su programı başlattık. Bu sayede Afrika'da 1 milyon 800 bin kişiye su götürüldü. Ama bu yeterli değil. İnşallah su mutabakatı ilan edilmişti. Bu konuda bütün dünya ülkelerinin el birliği yapması lazım" diye konuştu. Daha sonra kürsüye çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da açılışta yaptığı konuşmada şehirleşmenin getirdiği en önemli sorunlardan birinin atık su problemi olduğunu söyledi.

Bayraktar, "Nüfus Artışı yoğun şehirleşme teknolojik ilerleme sanayileşme bununla birlikte şehirlerin yeniden dizaynı atık su sorununu ortaya çıkarmış. Atıkların çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri günümüzde en önemli çevre sorunlarından biri olarak belirlenmiştir. Böylece atık türlerinde ve miktarlarında görülen artış tüm atıkları içine alan entegre yaklaşımı zorunlu kılmıştır" şeklinde konuştu.