BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Atatürk'ü vatan haini ilan edecekler!

Vahdettin tarışması son gaz devam ediyor. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce "Vahdettin hain değildir" diyen AK PArti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e yanıt verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tarih kitaplarının son Osmanlı Padişahı Vahdeddin’in vatan haini olduğu konusunda yanlış bilgiler içerdiğini, Erzurum Kongresi’nin 1. maddesine yer vermediğini belirterek,"Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya çağrıda bulunuyorum, son padişahla ilgili hala aynı hüküm devam ediyorsa tarih kitaplarını değiştirin" deyince uzun yıllardır süregelen Vahdettin tartışması yeniden alevlendi.

Dün İnternethaber'e konuşan CHP Mersin milletvekili İsa Gök ve  Antalya milletvekili Gürkut Acar'dan sonra bugün de CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce İnternethaber'e
konuştu:

ATATÜRK'Ü VATAN HAİNİ İLAN EDECEKLER

"Türkiye'de yıllardır oynanan bir oyun bu. Artık daha cüretkarlar, pervasızlar. Yakında Atatürk bu vatanı niye kurtardı, keşke Amerikan mandası olsaydık diye Atatürk'ü vatan haini ilan edecekler. Bunu yaparlarsa da şaşırmam. Bunlar Cumhuriyet düşmanlarının yetiştirdiği nesiller. Aslında bunların amacı Vahdettin'i savunmak değil, Atatürk'ü aşağılamak. Vahdettin'i savunmak olsa anlayabilirim. AKP, 3. döneminin sonuna yaklaşıyor, kendi militan tabanlarına bir mesaj veriyorlar."