BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atatürk size patates soydurmazdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganını atanlara tepki gösterdi.

Abone ol

Ergenekon davasını protesto edenlerin dilinden düşmeyen "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı, AK Parti'li Hüseyin Çelik'in gündemindeydi.

Ergenekon davasının görüldüğü mahkemeyi basmakla tehdit eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atanlara Çelik, "Atatürk hayatta olsa size patates soydurmazdı" diye cevap verdi.

Gündeme ilişkin konuları değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve partii sözcüsü Hüseyin çelik, Genel Merkez'de basın toplantısı düzenledi:

GÜLÜNÇ OLURSUNUZ

"Türkiye’nin ana muhalefet lideri maalesef böyle talihsiz bir tavır takınmışlardır. Mahkemeyi ve mahkeme sonuçlarını tanımamak gibi bir tutum içine girmişlerdir. 'Mahkeme lehinize karar verirse mahkemeyi tanıyorum ama aleyhte bir karar çıkarsa ben bu kararları tanımıyorum şeklinde bir tavır içine girerseniz' gülünç olursunuz.

KURDA MERHAMET KUZUYA ZULMETMEK

Şefkat ve merhamet insan olmanın ön şartlarındandır. Ancak merhamet duygusu adaletin tahakkukuna engel teşkil ederse o merhametten maraz doğar. Atalarımız, gayet güzel ifade etmişler. Atasözümüz der ki kurda merhamet etmek kuzuya zulmetmektir.

HUKUK SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Bu henüz bitmiş bir süreç de değildir. Temyiz aşaması vardır, Yargıtay’a gidecektir. Yargıtay meseleyi değerlendirecektir. Dosyaları enine boyuna inceleyecek, delillere bakacaktır. Yargıtay’dan çıkacak sonuca, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunarak, itirazda bulunulabilir. Bu da olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidilebilir. Yani daha hukuki süreç bitmiş değil, son söz söylenmiş değil, son nokta konmuş değil, son hüküm tesis edilmiş değil. Bu böyle iken ortalığı velveleye vermenin ve tehditler savurmanın bu tehditleri savuranları küçültmekten öteye bir faydası yoktur.

CHP VE BARO ADİL YARGILAMAYI ETKİLİYOR

Adil yargılanmayı etkileyen, davayı uzatan unsurların başında CHP ve İstanbul Barosu'nun salonu teröriz etmesi geliyor. Bilek zoruyla hukuk mu tesis edeceksiniz?

SİZE PATATES SOYDURMAZDI

Günler öncesinden ‘Silivri’yi basacağız duvarları yıkacağız’ sloganları kime aitti? Ergenekon bakiyesi sözüm ona sivil toplum örgütleri… Avukatlar mahkeme salonunda ‘her yer Silivri her yerde taarruz’ diyecek. Kim kime neyin taarruzunda bulunuyor? Mustafa Kemal’in askerleriyiz, diye bağıran avukatlar… Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa size asker olarak patates soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki, siz ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye bağırıyorsunuz. Mustafa Kemal’in hayalindeki cumhuriyet Ergenekon yapılanması ile vesayet altına alınmış olan bir cumhuriyet midir? Niçin Atatürk’ü emelleriniz için kullanıyorsunuz, istismar ediyorsunuz?

ŞEMDİN SAKIK'IN TANIKLIĞI

Şemdin Sakık PKK-Ergenekon dirsek temasınına ilişkin tanıklık etmiştir. Şemdin Sakık, Öcalan, Doğu Perinçek, Yalçın Küçük ilişkisine dair tanıklık yapmıştır. PKK-Ergenekon dirsek temasına ilişkin tanıklık yapmıştır. PKK ile ilgili tanıklık yapmışsa bunu kim yapacaktı. PKK’lı yapacaktı. Çakal Carlos’u falan dinleyecek değildi. Ergenekoncular tutuklandığından beri Türkiye'de faili meçhul cinayetler yok.

KILIÇDAROĞLU TARİH OKUSUN

Bu atipik bir örgüttür. Sayın Kılıçdaroğlu, Ergenekon'un hala adresini arıyor. Öömür boyu telefonla görüşmemiş, zıt dünya görüşlerine sahip insanlar nasıl biraraya gelebilir diyor. İran devrimini mollalarla komünistler birlikte yaptılar bilmiyor musunuz? Zıtlar biraraya gelmez diye bir şey yok. Kılıçdaroğlu tarih okusun.

OH OLSUN DİYEMEYİZ

Türkiye safralarıdan kurtulmaya çalışılıyor. Eskiden şeriatın kestiği parmak acımaz diyorduk, şimdi hukun kestiği parmak acımaz diyoruz.

Biz oh olsun diyenlerden değiliz. Bunu küçüklük addederiz keşke Ergenekon davasına yol açan gelişmeler yaşanmasıydı. Biz bunu temenni ederiz. Ama bütün olanları olmamış farzedemeyiz.

CHP’NİN GAZETELERE VERDİĞİ BİLDİRGE İLANI

CHP dün Hürriyet’in en arka sayfasında 17 maddelik Özgürlük Bildirgesi yayınladı.Tutuklu üniversite öğrencisi ayıbına son verelim diyor. Birisi öğrenciyse ne suç işlerse işlesin tutuklanmaz. Böyle bir şey var mı? Bir insan gazeteci olduğu için hapiste olmaz. Ama bir suç işlerse hukuk onun yapısına yapışır. Hukukta yargılama rütbeye göre yapılmaz. Kılıçdaroğlu ‘Ben böyle bir şey yazarsam bütün öğrenciler bana aşık olur ve oy verir’ sanıyor. Hiç böyle bir şey yok Kılıçdaroğlu.

MADIMAK OTELİ İÇİN SİZ NE YAPTINIZ?

Diyarbakır’a ceza evi değil müze yapılsın diyor. Cezaevindeki şartların insani olmadığını herkes söyledi. Başbakan dedi ki ‘’Suçlu da olsa herkes insandır. İnsana cezaevinde yapılacak muamele bellidir. Biz size insani şartlarda cezaevi yaapcağız’’ dedi. Yıllarca Madımak Oteli.. Sizin döneminizde oldu. Ne yaptınız? Madımak’ı insanların arzusu çerçevesinde şekillendiren yine biziz