BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Atatürk Havalimanı’nda ebola alarmı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Laos-İstanbul seferini yapan uçağında Afrikalı kadın yolcunun ateşlenmesi üzerine hareketli anlar yaşandı. “Ebol...

Abone ol

Türk Hava Yolları’nın (THY) Laos-İstanbul seferini yapan uçağında Afrikalı kadın yolcunun ateşlenmesi üzerine hareketli anlar yaşandı. “Ebola” virüsünden şüphelenilmesi üzerine kadın yolcu, uçak indikten sonra hastaneye kaldırıldı.
Türk Hava Yolları’nın TK626, Laos-İstanbul seferini yapan A330 tipi uçağında bir kadın yolcu ateşlenince Atatürk Havalimanı’nda hareketli saatler yaşandı. Pilot, kule ile irtibat kurarak uçak inince doktor istedi. Uçağın inmesinin ardından uçağa doktorlar ve Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri girdi. Uçakta kusma ve ateşi olan yolcunun muayenesi yapıldı. Yapılan muayenede hastanın 38 derece ateşi ve kusmasının olması nedeniyle kadın yolcu tedbir amaçlı olarak hastaneye sevk edildi. Kadın yolcunun hamile olabileceğini söylemesinin ardından yetkililer, Afrikalı kadını ve çocuğunu alarak 112 ambulansıyla hastaneye götürdü. Sağlık ekiplerinin hasta kadını hastaneye sevk etmesinin ardından uçak tedbir amaçlı dezenfekte edildi. Hastaneye kaldırılan Afrikalı yolcunun tetkikleri sürüyor.
(İHA)