BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir'de buruk bayram kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile Ataşehir’de çelenk sunma töreni yapıldı.

Abone ol

Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde 19 Mayıs sebebiyle tören yapıldı. Tören saat 10.00′da yapılan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının arından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törene; CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Namık Sürmen, Belediye Meclis Başkanvekili Sadi Özata ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da katıldı.

Törende bulunan Rotary Çok Programlı Lise öğrencilerinin, Soma maden faciasında hayatını kaybeden şehitler için siyah kıyafetler giymeleri dikkat çekti.

Resmi törenin ardından, siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunulmasının ardından konuşma yapan İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, bir ulusun kaderinin, başkalarının insaf ve merhametine terk edilemeyeceğinin söylendiği ve bunun eyleme geçtiği günün yıl dönümü olduğunu belirterek, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Gençlerimiz, kadınlarımız,yurttaşlarımız, Sivil Toplum Örgütleri ile bayramımızı onurla kutluyoruz.” dedi.

Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden şehitleri de unutmayan Altınkaynak, “Buruk bir bayram kutluyoruz. Çünkü bir ulusun kaderi, tasada ve kıvançta aynı duyguların yaşanmasına neden olur. Alınterlerini yeraltında çocuklarının geleceklerine adayan 301 canımızı yitirmenin burukluğu, acısı, ızdırabı ve utancı içerisindeyiz.” diye konuştu.