BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  DÜNYA

Atakan’ın ölüm nedeni açıklandı

Hatay’daki ODTÜ protestolarında hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Adana Adli Tıp Kurumu’ndan verilen ön raporda, gencin ölümünün ‘genel be...

Abone ol

Hatay’daki ODTÜ protestolarında hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Adana Adli Tıp Kurumu’ndan verilen ön raporda, gencin ölümünün ‘genel beden travmasına bağlı, kafatası kemiği kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama’ sonucu meydana geldiği belirtildi.
Gece boyunca Antakya’da süren gösterilerde yaralanan ve kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın cenazesi, otopsi için sabah saatlerinde Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi.
Burada akrabaları, arkadaşları ve ölüm haberini duyup gelen sevenleri tarafından karşılanan cenaze için verilen ön raporda Atakan’ın ölümünün, ‘genel beden travmasına bağlı, kafatası kemiği kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama’ sonucu meydana geldiği belirtildi.

“BAŞINDA GÖÇÜK VAR”
Ölen gencin amcası Nevzat Atakan, Antakya’da verilen raporun daha detaylısına ulaşmak için Adana Adli Tıp Kurumu’na geldiklerini söyleyerek, “Doktorların belirlemiş olduğu gerekçe, kafada 4-5 santim derinlikte bir göçük oluştuğu ama neye dayalı olduğu bilinmiyor. Neyden dolayı belli olmayan gerekçe ile başından 2-3 santimlik bir çizik var. Daha detaylı rapor verilmesini bekleyeceğiz” dedi.
Öte yandan cenazenin Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarılışı esnasında bir grup tarafından sloganlar atıldı. İsminin Selma Cansert olduğu öğrenilen bir kadın da tabutun başına giderek uzun süre gözyaşı döktü.
Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Ahmet Atakan’ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Hatay’ın Çekmece beldesi Pınarbaşı Mahallesi’ne gönderildi.
(İHA)