BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.466,53
HABER /  GÜNCEL

Ata Demirer'e yapılanın aynısı

Bekir Hazar, Ata Demirer'in canlı yayında söylediği ve çok tartışılan sözüne değindi. Çünkü Hazar'a Ata Demirer'e yapılanın bir benzeri yapıldı.

Abone ol

Bekir Hazar, Ata Demirer'in başına gelen olayın aynısını yaşadı. Hazar kendisine hakaret eden kadına hiç bir şey söylemidi, terbiyesiyle en güzel cevabı verdi. Hazar, sözüyle olayı şöyle özetledi:

Kızın biri canlı yayında Ata Demirer'e "Sevgilin var mı, yoksa o biçim misin" gibi bir laf ediyor. Ata'nın tepesi atıyor ve seviyesi düşük bir sözle cevap veriyor. Yapılan bir gaf ve telafisi zor. Basında çok tartışıldı Ata'nın gafı… Kadın yazarlar ayağa kalkıp, Ata'yı savundu, Hıncal Uluç bile "Aynı söz bana da söylenseydi, benim de tepem atardı, sövene söverim" diyerek sanatçıya arka çıktı.

Aklıma geçenlerde katıldığımız Objektif programı geldi. Karşımda Kadının Sesi programlarını yapan Yasemin Bozkurt ve Ayşenur Yazıcı vardı. Bu tarz programların kadınları reyting uğruna nasıl sömürdüğünü örneklerle anlatıp, biraz sıkıştırdım her ikisini de. Ayşenur öyle daralmış olmalı ki, ciddi tartışmada belden aşağı vurma noktasına gelip bana "Sen de kadınsı duygular var" dedi… Anlık bir olaydı, ağızdan çıkmıştı. Yasemin ile birlikte Ayşenur Yazıcı bana ithaf ettikleri bu çirkinliğe kakır kakır kahkaha attılar. Saniyelerle sınırlı bir zamanda cevap vermeniz gerekiyor… İnanın tepem öyle bir attı ki, aklıma "Kadınsı duygular" içinde olmadığımı anlatacak okkalı ve Ayşenur'un altından kalkamayacağı seviyesiz bir cevap geldi. Beynimin tüm labirentlerinde dolaşıp, çıkışı bulan o okkalı cevap, dilimin ucuna geldiği anda frene bastım. Seviyesizliğe seviyesizlikle cevap vermek… Hem de milyonların önünde… Yani Hıncal'ın dediği gibi "Sövene sövmek"… Yok ben almayayım dedim. Ertesi gün "Niye bu çirkinliğe cevap veremedin" dedi dostlar. Saniyelik bir olaydı, tek bir cevap geldi aklıma, onu da yutmayı tercih ettim, yakışmazdı bana dedim… Vicdanım gerçekte golü yiyenin Ayşenur olduğunu söylüyordu ve rahattım. Vicdanım erkeksi duygular içinde olduğumu haykırıyordu, değmezdi… Ben tepesi attırıldığı anlarda, tepeyi attıranın seviyesine inmeyecek yüksek bir tepede olmayı tercih ederim her zaman. Hıncal abimiz, tıpkı Ata Demirer gibi tepeden yuvarlanmayı seçip sövebilir. Bu bir irade meselesidir, tercihtir. Tepesi atık kalkan, tepesi batık oturur…

Yazı:Bekir Hazar
Yeni Şafak