BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL

At sırtında bir belediye başkanı

Adana’nın Karaisalı İlçe Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana’nın büyükşehir olmasından sonra belediyeye bağlanan 62 mahalleye ulaşımı ba...

Abone ol

Adana’nın Karaisalı İlçe Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana’nın büyükşehir olmasından sonra belediyeye bağlanan 62 mahalleye ulaşımı bazen at sırtında yapıyor.
Belediyeye bağlanan, dağlık ve ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki Barakdağı Mahallesi’nde yol çalışmalarını denetlemeye giden Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, makam aracının gidemediği yere, at sırtında gitti.
Beraberinde Başkan Yardımcısı Rifat Köroğlu ve Fen İşleri Müdürü Cumali Özcan ile birlikte Barakdağı Mahallesinde Muhtar Burhanettin Zeytun tarafından karşılanan Aslan, at sırtından inerek çeşmelerden su içti. Aslan, “İlçemiz, son çıkan Büyükşehir Belediye Kanunu’na göre, köylerin mahalleye dönüşmesi ile daha da büyümüştür. 62 mahallemiz var. Karaisalı’nın yüzde 90’ı dağlık bir coğrafyaya sahiptir. Mevcut makam aracımız ile bazı mahallelerimize gidiyoruz, ama aracımızın da gidemediği yerler de var. Yaya veya at sırtında ulaşmak mümkün olabiliyor. Barakdağı Mahallemiz ise en çok mahrumiyetin yaşandığı bir yerdir. Belediye olarak buraya öncelik verdik ve yol çalışması başlattık. Çalışmaları kontrole geldim. Ancak, araçla gidemediğimiz yere at sırtında ulaşıyoruz” dedi.
(İHA)