BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aslıtürk nihayet yakalandı

Şişli Belediye Başkanı'nın eski kocası 10 yıldır interpol tarafından aranıyordu. Nihayet yakayı ele verdi.

Abone ol Eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün ayrıldığı eşi Orhan Aslıtürk, İspanya'nın Malaga kentinde yakalandı. Interpol'ün kırmızı bültenle 10 yıldır aradığı Orhan Aslıtürk, Türkiye'ye iade edilecek.

Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Çokay’ın (Aslıtürk) eşi Orhan Aslıtürk, İspanya’nın Malaga kentinde yakalandı. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Aslıtürk’ün Türkiye’ye iade edileceği kaydedildi.

İspanya’nın, dosya gelmesi halinde Aslıtürk’ü iade edeceğini bildirmesi Adalet Bakanlığı’nı da, harekete geçti. Önümüzdeki günlerde İspanya’ya gönderilecek dosyada, şu suçlamalar yer alacak:

Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak”, “resmi evrakta sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından verdiği tutuklama kararı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “Cürüm işlemek için oluşturulan teşekküle katılmak”, “Bankayı aracı kılarak dolandırıcılık yapmak” suçlarından verdiği tutuklama kararı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Kaçakçılıkla Mücadale Kanunu’na muhalefet” suçundan verdiği tutuklama kararı.

YURTDIŞINDA KAÇAK HAYAT

Kamuoyu, Orhan Aslıtürk’ü, 1997 yılında Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Çokay ile evlenince tanıdı. Hayli kabarık bir dosyaya sahip olan Aslıtürk 1998 yılında Bursa’da gözaltına alındı ve serbest kaldıktan sonra bir daha Türkiye’ye dönmedi. Gülay Çokay ise 1998 yılında Şişli Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek, Fransa’ya kaçtı. Çift 2001 yılında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı.