BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  SPOR

Aslanın rakiplerini tanıyalım

Galatasaray, kura çekiminde tanıdık takımlarla eşleşti. Beşiktaş'ı eleyen ekibe de rakip oldu. Bakalım rakiplerin özellikleri neler?

Abone ol

Bellinzona'yı yenerek UEFA Kupası'nda 2. kez gruplara kalmayı başaran Galatasaray, kura çekiminde tanıdık takımlarla eşleşti.

Sarı kırmızılılar, kura sonucunda Beşiktaş'ı eleyen Metalist ekibine de rakip oldu. Sarı kırmızılıların diğer rakipleri ise Portekiz'den Benfica, Yunanistan'dan Olympiakos ve Almanya'dan Hertha oldu.

HERTHA BERLİN

Galatasaray'ın daha önce Avrupa Arenası'nda karşılaştığı takımlardan biri olan Hertha Berlin, sezona flaş transferlerle girse de istediği sonuçları alamıyor.

Dikkat edilmesi gereken isimler: Andriy Voronin'i Liverpool'dan, Cicero'yu Fluminense'den kiralayan Hertha Berlin'de Pantelic, Simunic ve Friedrich dikkat edilmesi gereken isimler...

Hertha'yı İsviçreli Lucien Favre çalıştırıyor: 1930-31 ve 1931-32 sezonlarında üst üste 2 lig şampiyonluğu yaşayan Alman temsilcisi 76 senedir mutlu sona ulaşamıyor. 7 haftası geride kalan bu sezonda ise lider Hamburg'un 5 puan gerisinde 11 puanla sekizinci sırada yer alan Hertha'yı İsviçreli Lucien Favre çalıştırıyor.

Hertha'nın takım kadrosu: Jaroslav Drobny', Kaká, Arne Friedrich, Steve von Bergen, Sofian Chahed, Cícero, Pál Dárdai, Marko Pantelic', Raffael, Andriy Voronin, Christian Fiedler, Marc Stein, Josip Šimunic', Rodnei, Lúcio, Bryan Arguez, Patrick Ebert, Valeri Domovchiyski, Maximilian Nicu, Jukasz Piszczek, Amine Chermiti, Fabian Lustenberger, Sascha Bigalke, Christopher Gäng, Shervin Radjabali-Fardi, Lennart Hartmann, Ibrahima Traoré, Florian Riedel, Sascha Burchert, Gojko Kaar.



METALİST KHARKIV

Beşiktaş'ın rakibi: UEFA Kupası 1. turunda Beşiktaş'ı eleyen Ukrayna'nın FC Metallist Kharkiv ekibi büyük bir sürprize imza atarak Siyah-Beyazlı takımda Ertuğrul Sağlam'ın istifa etmesine de neden oldu.

Göze çarpan bir başarısı yok: Avrupa kupalarında göze çarpan başarısı olmamasına rağmen Metallist Kharkiv, kupalarda bugüne dek 8 maç yaptı. Ukrayna ekibi 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alırken, 11 gol atıp, kalesinde 9 gol gördü.

1925 yılında kurulan ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1992 yılından itibaren Ukrayna Persha Lig'de mücadele eden FC Metallist Kharkiv, geçen sezon Ukrayna Ligi'ni şampiyon Shakhtar Donetsk ve 2. Dinamo Kiev'in ardından 3. sırada bitirerek UEFA Kupası'na doğrudan katılma hakkını kazanmıştı.

Teknik direktörlüğünü Myron Markevich'in yaptığı Ukrayna ekibi, kendi sahasındaki maçlarını ise 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak statlardan biri olan 43 bin kapasiteli Mettalist Stadı'nda yapıyor.

Ukrayna ekibinin kadrosundaki oyuncular şöyle:

Kaleciler: Igor Bazhan, Olexandr Goryainov, Denys Sidorenko
Defans: Andriy Konyushenko, Yevgen Selin, Olexandr Babych, Seweryn Daniel Gancarczyk (Polonya), Milan Obradovic (Sırbistan), Papa Gueye (Senegal), Vitaliy Bordiyan (Moldova), Sergiy Kostyuk, Oleksiy Kurilov
Orta Saha: Sergiy Valyaev, Edmar de Lacerda Aparecida (Brezilya), Valentin Slyusar, Olexandr Trisovic (Sırbistan), Sergiy Barilko, Anton Postupalenko, Roman Svetlichniy, Olexandr Rykun, Roman Butenko, Marko Devic
Forvet: Sergiy Davydov, Andriy Koval, Ruslan Fomin, Venance Zeze (Fildişi Sahilleri), Anatoliy Didenko, Avelino Coelho Jackson (Brezilya)

BENFİCA

Ülkesinde 31 kez şampiyon oldu: 1904 yılında kurulan Portekiz'in köklü kulüplerinden Benfica ülkesinde 31 kez şampiyonluk ipini göğüslerken, Avrupa'da iki kez üst üste Şampiyon Kulüpler Kupası'nı müzesine götürdü.

İspanyol teknik adam Quiqe Sanchez Flores yönetiminde sezona .David Souza, Pablo Aimar ve José Antonio Reyes gibi 3 önemli takviyeyle başlayan kırmızı beyazlılar 16 takımlı Portekiz Ligi'nde 5. hafta sonunda 2 galibiyet 3 beraberlikle 9 puan toplayarak 9 puanla 5. sırada yer alıyor. Lizbon ekibi UEFA Kupası 1. turunda İtalya'nın Napoli takımını deplasmanda 3-2 mağlup olduğu maçın rövanşında 2-0 yenerek kupa dışına itti. Souza, Aimar ve Reyes'in yanı sıra Ariza Makukula, Ángel Di María ve kaptan Nuno Gomes'de Benfica'nın önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Portekiz ekibi maçlarını 77.844 kişi kapasiteli Estádio da Luz Stadı'nda oynuyor.

Benfica'nın kadrosu şu isimlerden oluşuyor: José Moreira, Luisão, Léo, José Antonio Reyes, Óscar Cardozo, Kostas Katsouranis, Mantorras, Pablo Aimar, Javier Balboa, Quim, Fellipe Bastos, Maxi Pereira, Ruben Amorim, Urreta, Zoro, Binya, Ariza Makukula, Ángel Di María, Nuno Gomes, David Luiz, Carlos Martins, Jorge Ribeiro, Hassan Yebda, Sidnei, Miguel Vítor, David Suazo, Moretto"

OLIMPIAKOS

Çeyrek final oynama başarısı: Yunanistan'ın en büyük kulüplerinden biri olan Olimpiakos 1925 yılında kuruldu. Yunanistan Ligi'nde 36 Lig, 23 Yunanistan Kupası ve 3 Yunanistan Süper Kupası şampiyonluğu kazanan kırmızı beyazlılar, Avrupa'da ise Şampiyonlar Ligi ve Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Yunanistan şampiyonu olarak Şampiyonlar ligi elemelerinde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis takımıyla eşleşen Olimpiakos, Rum ekibine 3-0 ve 1-0'lık skorlarla yenilerek, Avrupa macerasına UEFA Kupası'ndan devam etmek zorunda kaldı.

En önemli oyuncuları: İspanyol teknik direktörü Ernesto Valverde Tejedor'un çalıştırdığı Yunan ekibi sezon öncesi kadrosunu Brezilyalı Diogo Luis Santo ve Dudu Cearense ve Arjantinli Sebastian Leto ile takviye etti. Yunan ekibinin en önemli oyuncuları olarak Luciano Galletti, Darko Kovacevic ve kaptan Predrag Jorjevic gösterilebilir.

Kırmızı beyazlıların kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Leonidas Panagopoulos, Christos Patsatzoglou, Didier Domi, Leonardo, Georgios Galitsios, Ieroklis Stoltidis, Luciano Galletti, Oscar, Darko Kovac(evic', Diogo, Predrag ?or?evic', Micha? Z.ew?akow, Raúl Bravo, Paraskevas Antzas, Konstantinos Mendrinos, Dudu, Avraam Papadopoulos, Konstantinos Mitroglou, Sebastian Leto, Fernando Belluschi, Anastasios Pantos, Ioannis Papadopoulos, Vasilis Torosidis, Pavel Kovac', Antonios Nikopolidis, Mirnes Šišic', Kyriakos Papadopoulos