BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Aslan Dinamoya dörtlü tarife

F Grubu 3. maçında Ali Sami Yen'de konuk ettiği Dinamo Bükreş'i farklı mağlup ederek 3 puanı kaptı...

Abone ol

Sezona fırtına gibi giren ve farklı galibiyetler alan Galatasaray, 4 maçlık arının ardından yine farkını ortaya koydu. Avrupa Ligi'nde Dinamo Bükreş'i konuk eden Sarı kırmızılılar, 4-1'lik galibiyet sonrası zirvedeki yerini korudu.

Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup ettikten sonra Eskişehir ve Sturm Graz ile berabere kalan, Ankaragücü'ne farklı mağlup olan son olarak da Trabzonspor'u tek farklı skorla mağlup eden Galatasaray, Dinamo maçına Arda ve Baros'un yerine Nonda ile Elona'yu oynatarak başladı. İlk bölümlerde rakibinin göümü defans anlayışı nedeniyle önemli pozisyonlar bulamayan Sarı kırmızılı ekip, 32. dakikada Kewell'ın ortasına kimsenin dokunamaması nedeniyle ağlara giden topla öne geçti. İlk yarının kalan bölümünde daha rahat bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 42. dakikada Keita'nın klasikleşen sağ kanat akınlarından birini tamamlayan Nonda ile farkı ikiye çıkarıp soyunma odasına rahat gitti.

İkinci yarı ise temsilcimiz için golle başladı. 46. dakikada Keita'nın sağ kanattan yaptığı ortaya kimse müdahale edemeyince Nonda, kendisinin 2. takımının 3. golünü atarak skoru 3-0'a getirdi. 56. dakikada Aydın'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı maçın başarılı isimlerinden Elano gole çevirince bu sezon Ali Sami Yen'deki klasikleşen skorlardan biri ortaya çıktı: 4-0.
 
Ancak 62. dakikada bu kez Aslan'ın klasikleşen bir huyu daha ortaya çıktı. Bostina'nın ortasında N'Doye dokundu ve skor 4-1 oldu. böylece Galatasaray bir maçı daha gol yemeden tamamlamamış oldu. Kalan bölümde Fenerbahçe maçını düşünerek oyunu rölantiye alan Galatasaray, maçı 4-1 kazanıp puanını 7'ye çıkardı ve F Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü.

GALATASARAY: 4 - DİNAMO BÜKREŞ: 1

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Martin İngvarsson, Magnus Sjöblom, Peter Matinson (İsveç Futbol Federasyonu)

Galatasaray: Leo Franco 5, Sabri 6 (Dk. 66 Uğur 5), Mehmet Topal 6, Servet Çetin 5, Caner Erkin 6, Keita 8 (Dk. 54 Aydın 5), Mustafa Sarp 6, Ayhan Akman 6 (Dk. 74 Barış 5), Kewell 6, Elano 5, Nonda 7

Dinamo Bükreş: Dolha 3, Scarlatache 4, Tamaş 4, Goian 3, Diabate 4, Torje 4 (Dk. 75 Niculescu 3), Rus 4 (Dk. 46 Boştina 3), N'Doye 6, Alexe 4 (Dk. 59 Zicu 3), Adrian Cristea 4, Andei Cristea 6

Goller: Dk. 32 Kewell, Dk. 42 ve 46 Nonda, Dk. 58 Elano (Penaltı) (Galatasaray), Dk. 63 N'Doye (Dinamo Bükreş)

Sarı Kartlar: Dk. 50 Ayhan, Dk. 64 Kewell (Galatasaray) Dk. 64 N'Doye (Dinamo Bükreş)

İLK YARININ KIRILMA ANLARI
DİĞER SAFYADA

[PAGE]

Dinamo Bükreş karşısında özellikle kanatları etkili kullanan Galatasaray, Kewell ve Keita ile getirilen toplarla rakip kalede gol fırsatları yakaladı. Önce Kewell'ın ortaladığı top filelerle buluşurken, ardından da Keita'nın pasında Nonda 2. golü bulan isim oldu. İlk yarıda 2-0'lık skoru bulan sarı-kırmızılılar, fazla zorlanmadığı mücadelenin devre arasında soyunma odasına rahat bir şekilde gitti.

Gruptan çıkma yolunda avantaj elde edebilmek için İstanbul'dan puanla ayrılmayı hedefleyen Rumen ekibi, savunmasını sağlam tutmaya çalışsa da açık bir oyun sergiledi. Galatasaray kalesine yaklaştığı anda tüm şut fırsatlarını kullanan Dinamo Bükreş, kaleci Franco'yu geçmeyi ilk yarıda başaramadı.

2. dakikada soldan çalımlarla Galatasaray ceza alanına giren Alexe'nin doldurduğu topa, kale önünde hiçbir oyuncu dokunamayınca, meşin yuvarlak taca gitti.

9. dakikada sağdan Elano'nun yaptığı ortada, arka direkte Servet kafayı vurdu ve kaleci Dolha topu güçlükle uzaklaştırdı.

16. dakikada ceza alanı dışında sağ çaprazdan Torje'nin yaptığı sert vuruşta, top üstten az farkla auta gitti.

21. dakikada Adrian Cristea'nın sağdan kullandığı köşe atışında, kale önünde iyi yükselen Alexe kafayı vurdu ve meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

27. dakikada sağ kanattan Ayhan'ın ortasında, ceza alanı önünde hareketlenen Kewell, topu ayağından fazla açınca, kaleci Dolha yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

28. dakikada Adrian Cristea'nın pasıyla sağ çaprazda hareketlenen Alexe'nin ceza alanına girmeden yaptığı sert vuruşta, top üstten az farkla auta çıktı.

32. dakikada Kewell, Galatasaray'ı Dinamo Bükreş karşısında 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan Kewell'ın ortaladığı topa öndirekte ayak uzatan Servet dokunmayı başaramasa da kaleci Dolha'yı yanılttı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

35. dakikada sağdan Keita'nın ortaladığı topu ceza yayı üzerinde göğsüyle önüne alan Nonda'nın şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

37. dakikada hızlı gelişen Dinamo Bükreş atağında, Torje'nin sağdan yaptığı ortada boş durumdaki Andrei Cristea arka direkte topa yetişemedi ve Rumen ekibi gol fırsatını değerlendiremedi.

40. dakikada Kewell'ın ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, kaleci Dolha güçlükle topu çeldi ve Dinamo Bükreş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

42. dakikada Galatasaray, sağ kanattan Keita ile hızlı atağa çıkarken, bu oyuncunun pasında ceza alanında topu önüne alan Nonda, düzgün bir vuruşla kaleci Dolha'nın solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

43. dakikada atılan uzun pasta Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Torje, uygun durumda kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi ve Galatasaray, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARININ KIRILMA
ANLARI

[PAGE]

46. dakikada Galatasaray farkı üçe çıkardı. Bu dakikada Keita'nın sağdan cezasahasına yaptığı ortada kaleci Dolha ve savunmanın uzaklaştırmadığı topu önünde bulan Nonda, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 3-0

58. dakikada Aydın, Diabate tarafından sağ çaprazda düşürülünce maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Elano meşin yuvarlağı kaleci Dolha'nın solundan ağlarla buluşturdu. 4-0.

63. dakikada Dinamo Bükreş'in golü geldi. Bu dakikada sol taraftan Boştina'nın pasında topu önünde bulan N'Doye'nin vuruşunda yerde seken top uzak köşeden filelerle buluştu. 4-1.

69. dakikada Adrian Cristea'nın vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 4 - 1 galip ayrılarak puanını 7'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü.