BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.413,03
HABER /  GÜNCEL

Denizlide hapiste işkence iddiası

D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu Yunus Kalkan'ın babası Kemal Kalkan, oğlunun işkenceye uğradığını iddia etti.

Abone ol

Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'nde, iki ay önce cezaevi doktoru ve 8 gardiyan tarafından dövüldüğü ve işkenceye maruz kaldığı iddia edilen tutuklu Yunus Kalkan'ın babası Kemal Kalkan, oğlunun hayatından endişe ettiğini, olaya karışan kişiler ile oğlunun aynı ceza evinde kalmasının yanlış olduğunu söyledi.

İşkence iddialarını ortaya atan baba Kemal Kalkan, yaptığı açıklamada, olayın üzerinden iki ay geçtiğini, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü, ancak oğlunun hayatından endişe ettiğini söyledi.

Oğlunun cezaevi yönetimi tarafından bir hafta önce hücreye atıldığını ve kendisiyle görüşmesine izin verilmediğini iddia eden Kemal Kalkan, şunları kaydetti:
“Oğlum üç yıl önce işlenen bir cinayete adı karıştığı gerekçesiyle yargılandı ve ceza aldı. İzmir'deki Buca Cezaevi'nden 18 ay önce Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 14 Ağustos günü cezaevi doktoru Ş.G'nin odasına tedavi olmak için giden oğlum Yunus Kalkan çıkan tartışma sonucu ceza evi doktoru ve sekiz gardiyan tarafından bir saat süreyle dövüldü. Ertesi gün ceza evine ziyarete gittiğimde oğlum ayakta duramayacak kadar bitkindi ve yüzü tanınmaz haldeydi. Durumu Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na ilettim. Savcı Bey olaya el koydu ve oğlumU Denizli Devlet Hastanesi'ne getirterek muayene ettirdi. Doktor raporunda oğlumun kafasında, vücudunun büyük bölümünde darp izleri olduğu belirtildi. Oğlumun fotoğrafları çekildi ve olay kayıtlara geçirildi. Cumhuriyet Savcısı cezaevi güvenlik kameralarını alarak oğlumun dayak yediği anı tespit etti. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturması halen sürüyor.”

Olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini ifade eden Kalkan, “Oğlumun başka bir ceza evine nakledilmesini istiyorum. Olaya karışanlar ile aynı ortamda bulunması yok yanlış. Oğlumun hayatından endişe ediyorum” dedi.

Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu Yunus Kalkan'ın (24) ceza evi doktoru ile sekiz gardiyan tarafından dövüldüğü iddiası üzerine Adalet Bakanlığının başlattığı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.