BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

Askerlik yeri sorgulama Şubat 2018 e devlet giriş ekranı

Şubat ayında askere gideceklerin merakla beklediği "nerede askerlik yapacağım" sorusu yanıt buldu. Askerlik yeri öğrenmek isteyenler e devlet üzerinden giriş yapabilirler. 98/1 askerlik yeri sorgu ekranı 2018 internethaber'de.

Abone ol

Binlerce asker adayının beklediği açıklama geldi. Bu yıl şubat ayında askere gidecek olan vatandaş askerliğini nerede yapacağını merak ediyordu. 98/1'lerin gittiği askerlik yeri e devlet üzerinden öğrenilebilecek.

2018 şubat ayında askere gidecek olanlar e-Devlet üzerinden askerlik yerini öğrenebilirler. 12 Ocak itibari ile erişime açılan 98/1 askerlik yerleri sorgulama ekranını haberimizden öğrenebilirsiniz. E devlet üzerinden giriş yapılarak 98/1 dönemi askerler nereye gideceğini öğrenebilirler. Askerlik görevini yapacak olan gençler, “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu Sorgulama” veya “Er Sınıflandırma Sonucu Sorgulama” butonlarından askerlik yapacağı birliğe kolayca ulaşabilecek.

E DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA NEREYE GİDECEĞİM? e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra açılan pencerede arama kısmına “Milli Savunma Bakanlığı” yazın ve ekrana yansıyan sekmeye tıklayın. Milli Savunma Bakanlığı kategorisinin altında yer alan kutudan da askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.