BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.474,99
HABER /  GÜNCEL

Askerlik yeri sorgulama e-devlet şifre 97/4 askerler

Kasım ayında askere gidecek olanlar vatani görevini nerede yapacağını merak ediyor. 97/4Askerlik yeri sorgulama e.devlet üzerinden yapılacak. Askerlik yeri sorgulama öğrenmek isteyen erler e devlet'e girerek nereye gideceklerini öğrenecekler.

Abone ol

Askerlik yeri sorgulama e devlet üzerinden öğrenilmeye başlandı. Askere gidecek olan erler e devlet üzerinden nerede askerlik yapacağını öğrenecekler. Askerlik görev yeri sorgulama e devlet ve internethaber'de.

97/4 askerlik sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kasım ayında askere gidecek olanlar sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek istiyorlar. Sizler de e-Devlet girişi yaparak askerlik sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E devlet üzerinden giriş yapacak olan adaylar kimliklerini girerek, vatani görevini nerede yapacaklarını öğrenebilirler. E Devlet üzerinden, Milli Savunma Bakanlığı kısmına girerek giriş yapabilirler.

E-devlet üzerinden çıktısı alınan “Askerlik Durum Belgesi" ile tüm resmi işlemler için kamu kurumlarında kullanılabilecek. E-devlet üzerinden alınan bu belgeyi ilgili kurumlar “Askerlik Durum Belgesi Doğrulama Hizmetini" kullanarak vatandaşlık numarası ile barkod numarasını eşleştirerek belge kontrolü yapabilirler. Bu hizmetten askerliğini yapmış ve askerlikle ilişiği kalmayan vatandaşlar faydalanabilirler. Tescil veya benzer askerlikle ilgili işlemler için ise askerlik şubelerinden yapılmaktadır.