BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,36
HABER /  DÜNYA

Askerlik konusu en kısa sürede Meclis’te

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin düzenlemenin en kısa süre içinde Meclis’e geleceğini söyledi.<br...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin düzenlemenin en kısa süre içinde Meclis’e geleceğini söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sırbistan’da bulunan Bozdağ, burada Türk gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan’ın askerlik süresinin 12 aya düşürülmesine ilişkin açıklamasını hatırlatan Bozdağ, bu konuda hükümetle Genelkurmay Başkanlığı arasında mutabakat sağlandığını söyledi. Bekir Bozdağ, “Bir mutabakat oluşmuş durumda. En kısa zamanda bu adımın atılacağını düşünüyorum. Çünkü şu anda açıklanması ile beraber Türkiye kamuoyunda da çok büyük bir beklenti oluşmuş durumda. O yüzden bu yasal düzenlemenin süratle TBMM’den çıkacağını düşünüyorum” dedi.
Düzenlemenin detaylarının sorulması üzerine Bozdağ, "Şu anda detaylarla ilgili fazla bir bilgiye sahip değilim. Çünkü bu konu Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı görüşmeleri tamamlanıp bir noktaya geldi. Kamuoyuna paylaşacak. Askerliğin 12 aya indirilmesine ilişkin bir açıklama ve bunun detayları elbetteki yasada ortaya çıkacaktır. Yasa da en kısa sürede gelecektir. Bu sadece bugünlük bir çalışma değil, benim bildiğim birkaç yıldır süren bir çalışmanın sonucudur" diye konuştu.
Düzenlemenin askerliğini yapmakta olanları kapsayıp kapsamayacağı sorusuna ise Bozdağ, "Şu an detaylara ilişkin fazla bir bilgi verme imkanım yok" karşılığını verdi.
(İHA)