BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Askeri taburda 12 korucu kazısı

15 yıl önce ortadan kaybolan 12 korucu öldürülüp tabura mı gömüldü? Savcılık bu sorunun cevabını yerinde arıyor.

Abone ol

Hakkari Barosu avukatlarının Şemdinli Cumhuriyet Savcılığına başvurmasının ardından, Şemdinli'ye bağlı Derecik beldesi Ormancık köyünden alınan 12 köy korucusunun 1994 yılında öldürülüp gömüldüğü iddia edilen Derecik Taburu'nda kazı çalışmalarına başlandı.

Sabah saatlerinde Şemdinli'den Derecik beldesine hareket eden Hakkari Barosu avukatlarından Mehmet Ekici, Salih Akbulut, Vatan Erler ve A. Rezzak Ertaş, Derecik beldesine geldi.

Derecik'te gazetecilere açıklama yapan avukatlardan Mehmet Ekici, ''Mağdur avukatları olarak arkadaşlarımızla olay yerine geldik. Sanırım olumlu bir hava içerisinde geçecek. Mağdur yakınları da burada. İleride kazı çalışmaları başladığı zaman yine gerekli açıklamaları yapacağız. 12 kişi kayıp, tanık beyanlarına göre bir kroki var. Başkalarının da olabileceği iddia ediliyor. Olay yakında açıklığa kavuşacaktır'' dedi.

Şemdinli Cumhuriyet Savcısı ve Van Cumhuriyet Başsavcısı da sabah saatlerinde Derecik İçkale Güvenlik Taburu'na geçti.

Kayıp avukatları ve savcıların girişinin ardından, 10 kayıp yakını kan tahlilleri alınmak üzere Derecik Sağlık Ocağına gönderildi. Kan örneklerinin alınmasının ardından öğle saatlerinde başlayan kazı çalışması için kayıp yakınları içeri alındı.

Kazı çalışmaları, taburdaki iş makinesi ile Şemdinli Belediyesine ait iş makinesiyle sürdürülüyor