BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Askerden PKKya tek şans

Asker, ateşkes ilan eden PKK'yı ciddiye almadı. Komutanların PKK'ya verdiği tek seçenek şu;

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, terör örgütü için tek çarenin kayıtsız şartsız silahlarını bırakıp, Türk adaletine teslim olmaları olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da konuşan Orgeneral Başbuğ, "Bugün 3 Ekim günündeyiz. Bu konuya ilişkin bulunduğumuz noktada hiç bir değişiklik yoktur. Yine aynı kararlılıkla tek terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir." dedi.

Orgeneral Başbuğ, terörle hiç bir yere ulaşmanın mümkün olmadığını, bölücü terör örgütünün de hiç bir şekilde başarı şansı bulunmadığını vurgulayarak, ''Terör örgütü için tek çare kayıtsız şartsız silahlarını bırakıp Türk adaletine teslim olmalarıdır'' diye konuştu.

SİLAH VARSA TERÖR DE VARDIR

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ise teröristin elinde silah bulunduğu sürece ''terörizm potansiyeli'' var olduğunu belirterek, şunları
söyledi:

"Eylem yapmayacağız demek, eyleme başvurmayacağız demek terörün sona erdiği veya durduğu anlamına gelmez. Güvenlik güçleri olarak ülkemizin her noktasına her kimseye sormadan, danışmadan güvenle girip çıkmak durumundayız. Bize karşı yöneltilecek herhangi bir tehdide karşı aynısıyla cevap vermek durumundayız. Bu nedenle son terörist silahını teslim edinceye kadar mücadelemiz aynı hızla devam edecektir."