BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Asker Diyarbakır Sur'da nobellik operasyon yapıyor

TSK Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Özkürkçü'den operasyonlarla ilgili açıklama geldi . Özkürkçü, "Sur operasyonundaki duyarlılık Avrupa ülkelerinde gösterilseydi bu işi başarana Barış Ödülü verilirdi" dedi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 18 Aralık'tan bu yana yürütülen operasyonları değerlendirdi.

Özkürkçü, Sözcü'den Saygı Öztürk'e verdiği demeçte, terör örgütünün halktan beklediklerini bulamadığını vurguladı. Operasyonlarda gösterilen duyarlılığa dikkat çeken Özkürkçü şunları söyledi:

TESLİM OL ÇAĞRISI

Operasyon bölgesinde farklı saatlerde, vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla bölücü terör örgüt mensuplarına ‘teslim ol’ çağrısı yapılıyor. Yarın mahkemelerde karşımıza çıkarılır düşüncesiyle kayıt altına da alınıyor. Vatandaşların bölgeden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler yayımlanıyor.

YARISI TERÖRİST ÇIKTI

Ne Cizre’de ne Silopi’de ne de şu anda Sur’da halktan beklediklerini bulamadılar. Halkımız teröriste sırtını döndü ve güvenlik kuvvetlerinin yanında yer aldı. Halkın, Sur’a yürümesi çağrıları da karşılık bulmadı. Sur’da çocukları kalkan yapan teröristler o kadar köşeye sıkıştılar ki, kendi canlarının derdine düşüp, örgütü terk etmek isteyen teröristleri kontrol edemediler. Onların ellerinde bulundurdukları sivillerin de tahliyesine engel olamadılar. Tahliye olan 45 kişinin yarısından fazlası ilk değerlendirmelere göre terör örgütü üyesi.

NOBEL VERİLİRDİ

Operasyonlarda gösterdiğimiz duyarlılıkla övünüyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinde ve ABD’deki yöntem uygulansaydı, operasyonlar 1 ay içerisinde tamamen bitmiş olurdu. Bu operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı bunu başaranlara Nobel Barış Ödülü verilirdi.