BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Aşk dedektifliği gelişiyor

Bazı özel şirketler, partnerinizin giysilerinde kriminal kimyasal araştırma hizmeti veriyorlar.

Abone ol

korkuBu haftanın dünya çapında en çok konuşulan konularından biri, geçtiğimiz salı gününün yani Sevgililer Günü’nün konusu ile bağlantılı bir olay. 14 Şubat’ta tüm dünya birbirini sevenlerden sözetti ve herkes birbirine “onu ne kadar sevdigini” söyledi.

Dünya çapında birbiri ile ilişkili çiftler bir yandan birbirlerine sevgilerini dile getirirken bir yandan da kandırılıp kandırılmadıklarını ortaya çıkarmak için aynı gün, milyonlara dolar hacminde bir endüstrinin ürünlerini kullanıyorlardı.

Bazı özel şirketler, partnerinizin giysilerinde kriminal kimyasal araştırma hizmeti veriyorlar. Bazıları, cep telefonlarından silinmiş mesajları bile ortaya çıkaracak teknolojiler kullanıyorlar. Hatta bazıları, belli bir ücret karşılığı cep telefonu açık olduğu takdirde uydudan takip yöntemi ile istediğiniz kişinin bulunduğu yeri internetten görmenizi sağlayabiliyorlar.

Bunlardan biri de, İngiltere’de hizmete giren, ve aslında dünyanın çeşitli ülkelerinde yıllardır hizmet veren bir servis, bunu tam tersini, yani “seni seviyorum” deyip, bir yandan aldatanları yakalamayı amaçlıyordu.

Love detector” adı verilen bu hizmet, özel bir telefon hattı üzerinden çalışıyor. Sevdiğinizi, (ya da sizi sevdiğini söyleyen kişiyi) aramadan önce bu şirketin özel numarasını arıyorsunuz. Ardından eşiniz, sevgiliniz ya da her kimse onu arıyorsunuz. İlk aradığınız numaradaki uzmanlar ses tonundan, sorularınıza verdiği yanıtlardan veya kullandığı ifadelerden, düşebileceği muhtemel çelişkilerden, onun sizi aldatıp aldatmadığını tesbit edebiliyorlar. Dakikası 1,5 sterlin, yani yaklaşık 4 milyon YTL gibi pahalı bir telefon hizmeti ama eğer reklam yaptıkları gibi sağlam ve doğru bir tesbit yapabiliyorlarsa ‘getirisi’ değer gibi görünüyor.