BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Aşırı sıcaklar can aldı

Balkanlar’da aşırı sıcaklar yüzünden 1 kişi öldü, onlarca kişi de hastaneye kaldırıldı...

Abone ol

Balkanlar’da aşırı sıcakların yol açtığı güneş çarpmasından 1 kişinin öldüğü, onlarca kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Bosna meteoroloji enstitüsü, hava sıcaklıklarının yüzyılın rekorunu kırabileceğini belirterek, ülkenin orta kesimlerinde sıcaklıkların 35 dereceyi aştığını, güney kesimlerinde 38 dereceyi bulduğunu kaydetti.

Saraybosna Üniversitesi tıp merkezi tarafından yapılan açıklamada da, son birkaç gün içinde aşırı sıcaklara bağlı şikayetlerle 200 hasta geldiği belirtildi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te tramvayda giden bir yaşlı adamın sıcak çarpmasından öldüğü bildirilirken, Sırbistan’da da yetkililer Belgrad’da 35 dereceyi bulan hava sıcaklığının mayıs ayında kayıtlara geçen en yüksek sıcaklık olduğunu kaydetti.

Makedonya’da da halk sağlığı komisyonu, aşırı sıcaklara karşı halka açık renk hafif giysiler giymeleri, şapka ve gözlük takmaları uyarısında bulunarak, koruyucu tedbirlerin alınması durumunda sıcak havalarla baş etmenin daha kolay olacağına işaret etti.

Balkanlar’da geçen yıl haziran-temmuz aylarındaki aşırı sıcaklar bölgede 40 kişinin ölümüne, orman yangınlarına, elektrik kesintilerine ve su sıkıntılarına yol açmıştı.