BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret zammı son açıklama Fikri Işık'tan

Asgari ücret 1300 lira oluyor. Asgari ücret zammına ilişkin hükümetten en son açıklama Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık'tan geldi.

Abone ol

Asgari ücret zammına ilişkin konuşan Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması sonrası işverene destek verileceğini açıkladı.

Fikri Işık, "Asgari ücret artışı konusunda hükümet olarak işvereni yalnız bırakmamaya çalışacağız, yükün bir kısmını almaya gayret edeceğiz" dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Işık, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün (SMIIC) 11. Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada ise Türkiye sanayisinde Rusya gerginliğinin üretime henüz olumsuz bir yansımada bulunmadığını ifade etti.

Işık şöyle devam etti:

"Rusya Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağı, Rusya'yla hiç arzu etmediğimiz bir sorun yaşıyor olmamızın üretime de az veya çok bir yansıması olacak. Bu yansımanın minimize edilmesi, etkisinin sınırlı olması için biz de bakanlık olarak, diğer tüm ilgili bakanlıklarla koordineli çalışıyoruz. Bu etkinin sınırlı olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Temennimiz bu sorunun sağduyuyla, akl-ı selim ve teenni ile bir an evvel çözülmesi."

Işık, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Paris'te yapılacak İklim Değişikliği Konferansı'nda görüşerek masada sağlanan bir çözüme ulaşmasını umduklarını söyledi.

Türk tırlarının Rusya'ya girişlerde sınır kapılarında bekletildiğini anımsatan Işık, "Sanayi sektöründe şu ana kadar bir yansıma olduğunu söylememiz için erken ama sebze meyve ihracatında bazı sorunları, lojistik sektörüyle ilgili bazı sorunları yaşadığımızı biliyorsunuz. Ama sanayide üretime henüz olumsuz bir yansımasının olduğunu söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.