BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 son durum ne bin 400 TL'nin altına düşecek mi?

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak asgari ücret 2018 güncel maaşlar. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret komisyonu yarın ikinci kez toplanacak. Peki asgari ücret 2018 yılında ne kadar olacak? Asgari ücret güncel bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Hem çalışanların hem de işverenlerin merakla beklediği asgari ücretle ilgili sona gelindi. 15 Aralık'ta yani yarın ikinci kez toplanacak olan asgari ücret ne kadar olacak merak konusu. Gelin hep birlikte asgari ücret açıklamalarına bakalım.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini söyledi. Herkes merakla asgari ücretin ne kadar olacağını konuşurken DİSK'ten de konuyla ilgili bir açıklama geldi. DİSK başkanı yaptığı açıklamada asgari ücretin 2 bin 300 tl olmasını istedi. Herkes merakla hükümetten bir açıklama beklerken henüz resmi açıklama gelmedi. Sosyal medyada ortaya atılan iddiaya göre ise asgari ücretin vergilerle birlikte bin 400 TL'nin altına düşeceği söyleniyor. Peki asgari ücret düşecek mi?

ASGARİ ÜCRET BİN 400 TL'NİN ALTINA DÜŞECEK Mİ? Asgari maaş ve vergi dilimine girmesi konusunda daha önce yapılan çalışmalardan bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretin ülkemiz açısından da hassas bir konu olduğunu bildirdiği açıklamasında, “Başbakanımızın asgari ücret tespit edildiği zaman yılbaşında zaten bir açıklaması vardı. ‘Asgari ücretli kardeşlerimiz ocak ayında ne alıyorsa aralık ayında da bu ücreti net olarak almaya devam edecekler’ diye. Bugüne kadar AK Parti olarak bütün verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Asgari ücret konusu da ülkemiz açısından hassas bir konu” dedi.