BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  GÜNCEL

Aselsan'daki ölümler için eski savcıdan şok sözler

Aselsan mühendislerinin şüpheli ölümleri üzerine FETÖ'den tutuklu eski savcı Murat Demir'in açıklamalarını Fatih Çekirge köşesine taşıdı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Aselsan mühendislerinin şüpheli ölümleriyle ilgili FETÖ'den tutuklanan eski savcı Murat Demir'in açıklamalarına bugünkü yazısında yer verdi.

Yıllardır tartışılan ve sis perdesi bir türlü aralanamayan konuya değinen yazar, 2011’de Aselsan’daki mühendis ölümlerini soruşturan eski savcı Murat Demir'in mahkemedeki ifadesini aktardı:

"DOSYA ELİMDEN ALINDI"

“Aselsan’da çalışan mühendislerin ölümü ile ilgili soruşturmayı 2011 yılından itibaren yürütmeye başladım. Bu dosyada, ölen mühendis Hüseyin Başbilen’in intihar etmiş olamayacağına dair raporu dosyaya koydurdum. Yine Hüseyin Başbilen’le ilgili adli tıptan rapor talep edip bu raporun dosyaya girmesini sağladım. Bu dosya ile ilgili aktif şekilde çalışırken tayinim çıktı. Dosya elimden alındı. Bu dosyada bazı şüpheli durumların ortaya çıkmasının engellenmesi için tayinimin çıkartıldığını düşünüyorum. Bu tayinimde yine FETÖ örgütünün mensuplarının rolü olduğunu düşünüyorum.”

Fatih Çekirge bu açıklamaya yer verdikten sonra ihtimalleri böyle sıraladı:

1) Savcı Aselsan soruşturması sırasında FETÖ tarafından tayini çıkartıldığını söyleyerek, kendisinin FETÖ’cü olmadığını ispat etmeye çalışıyor. Kendisini kurtarmak için böyle söylüyor olabilir...
2) Acaba neden onca yazı yazdığımız halde savcı bu konuda o günlerde tek kelime etmedi?
3) Dosyadaki o rapor ne oldu? Adli Tabip’ten gelen rapor ne diyordu?
4) Acaba savcı Demir dosyanın bir soruşturmaya dönüşmesini engellemiş olabilir mi?
5) Her durumda dosyada Başbilen’in intihar etmediği yolunda bir rapor olduğu ortaya çıkıyor. Bu da dosyanın yeniden gündeme gelmesine neden olabilir.