BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.428,38
HABER /  DÜNYA

Aşçıların zorlu Ramazan sınavı

Ramazan ayında iyi bir iftar yemeği hazırlamak için özellikle bayanlar, ne pişireceğini sık sık düşünürken, yemek fabrikaları her gün 20 bin...

Abone ol

Ramazan ayında iyi bir iftar yemeği hazırlamak için özellikle bayanlar, ne pişireceğini sık sık düşünürken, yemek fabrikaları her gün 20 bin kişiyi doyurmak için yoğun çaba harcıyor.
Sabahın ilk saatlerinde kazanları kaynatmaya başlayan ustaların soluk soluğa hazırlıkları dikkat çekiyor.
Ramazan ayında özellikle bayanlar her gün hazırlayacakları iftar sofralarının zengin olması için uzun uzun düşünürken, İstanbul Bağcılar’da bir yemek firması 20 bin kişiye iftar hazırlıyor. Sabahın ilk ışıklarında yapımına başlanan iftar yemekleri daha sonra toplam yüzlerce mahallede kurulan iftar çadırlarına taşınıyor. Yemek fabrikasında her gün 20 bin kişiye yemek hazırlamak için sabahın erken saatlerinden itibaren adeta soluk soluğa bir koşuşturmaca yaşanıyor. Yaklaşık 150 kişi, hazırlanan binlerce iftar sofrasında bir sıkıntı çıkmaması için yoğun çaba safr ediyor. Yemeklerin lezzetli olmasına çok dikkat eden aşçı başları ise, bir an olsun kazanların başından ayrılmıyor.

EN ZOR ORUÇ
Hem oruç tutan, hemde binlerce kişilik yemek hazırlayan işçiler adeta en zor oruçlarını tutuyor. Pişen kazanların başından ayrılmayan işçiler, hem sıcak hemde lezzetli yemeklerin kokusuyla mücadele ediyor. Yemeğin pişirilmesinden, dağıtımına kadar yaşanan koşuşturmaca ise dikkatlerden kaçmıyor. Görevliler iftar sofralarının kurulmasına geç kalmamak için adeta imece usulü çalışıyor.
Ramazan ayının yoğunluğu ile başbaşa olduklarını ifade eden Gıda Kontrol Müdürü Ayşegül Bozkurt, “150 personel ile 3 vardiya çalışıyoruz. 20 bin kişiye iftar veriyoruz. 20 bin kişiyi doyurmak güzel bir duygu. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ramazan’ın coşkusuyla daha bir güzelleşiyor. İnsanların oruçlu olduğunu bilip, onlara hizmet etmek daha ayrı bir keyif veriyor. Tam iftar vaktinde herkes canla başla çalışıyor. Hatta bazen halk bile bize yardım ediyor” dedi.
(İHA)