BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ASAT’tan Kaş’a dev içme suyu yatırımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerin içme suyu sorunlarını tek tek çözüyor.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, 49 milyon TL yatırım bedeliyle Kaş merkez ve mahallelerde içme suyu hatlarında yenileme ve iyileştirme çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerin içme suyu sorunlarını tek tek çözüyor. Kesintisiz içme suyu temini için yeni isale ve şebeke hattı çalışmaları yapan ASAT aynı zamanda yetersiz kalan hatları da yeniliyor. ASAT son olarak Kaş Gömbe Kaynağı İçmesuyu Hatları Rehabilitasyon Yapım İşiyle bölgenin eskiyen hatlarını yenileyerek, yetersiz kalan içme suyu depolarını da elden geçiriyor. 

49 MİLYONLUK YATIRIM

49 milyon lira yatırım bedelli projeyle Kaş merkez, Kalkan, Saklıkent, Gömbe, Yeşilbarak, Yaylakılıçlı, Sütleğen, Beldibi, Sinekçi, Gürsu ve Ağullu mahallerinin içme suyu probleminin kökten çözülmesi hedefleniyor. Yüzde 20’si tamamlanmış olan Kaş Gömbe Kaynağı İçmesuyu Hatları Rehabilitasyon Yapım İşi çalışmalarının 2018 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 

190 KM’LİK DEV İMALAT

İlçe genelini sağlıklı içme suyu ile buluşturmayı hedefleyen ASAT'ın çalışmasıyla hatlar daha güçlü ve dayanıklı hale de geliyor. Proje kapsamında evsel bağlantılar dahil toplam 190 kilometre uzunluğunda imalat yapacak olan ASAT, çalışmalarda 400’lük dükdil demir boru ve çeşitli ebatlarda HDPE (Polietilen) boru kullanıyor.