BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  MEDYA

Artık yüzde 50 oy alsanız bile

Başörtülü öğrencilere üniversite yolunu açan yasaya karşı '411 el kaosa kalktı" manşetini atan Özkök'ün Erdoğan'a cevabı sert oldu.

Abone ol

Hükümetin freninin patladığını ve yokuş aşağı kaydığını iddia eden Özkök, bugünkü köşesinde "Artık yüzde 50 oy alsanız bile, o oyun üzerinde eskisi gibi oynayamayacak, vatandaşın ensesinde boza pişiremeyeceksiniz..." diye yazdı.

Hürriyet si yazarı , Başbakan Erdoğan'ın Aydın Doğan medyasına ve "411 el kaosa kalktı" manşetine yönelik dünkü eleştirilerine, "Tarih size öyle bir manşet atacak ki" başlıklı yazıyla cevap verdi.

2008 yılında attığı o manşetin arkasında duran Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, "Dünya demokrasisinde “seçilmiş meclislerin” her yaptığı iş iyidir diye bir şey yok" görüşünü savundu.

KEMİKLERİNİZ SIZLAYACAK

Hürriyet'in başında olsalydı Meclis'ten geçen HSYK teklifi için de “Şu kadar el Anayasa’yı askıya almak için kalktı...” manşeti atacağını yazan Özkök'e göre tarih o sabah kalkan eller için öyle bir manşet atacak ki, kemikleri sızlayacak.

YENİ MANŞETİN ADINI VERDİ: "SİVİL DARBE"

HSYK kanunu için atılacak manşetin tarihteki adının "Sivil darbe" olacağını iddia eden Özkök, "Çocuklarınız değilse, torunlarınız sizden bunun hesabını soracak." diye yazdı. Özkök ağır eleştirilerine yazısında böyle devam etti:

Erdoğan ne demişti?

"411 el kaosa kalktı" diyerek milli iradeyi aşağılayanlara, AK Parti'nin kapatılması için ellerinden geleni yapmalarına rağmen yine bugün burada olduklarını ifade eden Erdoğan,  "Şu anda o malum medya koro halinde hep bir ağızdan bize saldırıyor. 28 Şubat'ta yaptılar, partimize açılan dava sürecinde yaptılar, başörtüsü oylaması sırasında yaptılar, milletten cevabı aldılar. Her seçim koro halinde saldırdılar, cevabını aldılar. Hiç endişe etmeyin işte bu medya 30 Mart'ta da gereken cevabı milletten alacak. Bunlar hangi manşeti atarsa atsınlar son manşeti sandıkta millet atacak, aziz vatandaşlarım atacak

YÜZDE 50 OY ALSANIZ BİLE

"Bu ülkeye “ileri demokrasi” getireceğiz diye geldiniz, diktatörlük istasyonunda trenden indiniz.
Bırakın artık bu demagojiyi...
Çevrenizde üç-beş kişi alkışlıyor diye de kendinizden geçmeyin.
Dünyadaki itibarınız artık otoriterlik çizgisini geçip, diktatörlük sınırına dayandı..
Halkın gözüne baka baka, parmağınızı halkın vicdanına soka soka söylediğiniz yalanlar artık mide bulandırmaya başladı.
Ayakkabı kutularının kokusu Türkiye sınırlarını aştı...
Bu imajı baskılarla, “Alo Fatih”lerle, yalanla, dolanla, iftirayla, çamurla düzeltemezsiniz...
Fren patladı, balon yapmış lastikler çatladı...
Araba fena halde yokuş aşağı kayıyor....
Artık yüzde 50 oy alsanız bile, o oyun üzerinde eskisi gibi oynayamayacak, vatandaşın ensesinde boza pişiremeyeceksiniz...
Bu sıkıntı, bu bağırış çağırış...
Bu yalan dolan, bu iftira, çamur...
Bu demagoji...
Hepsi bu sıkıntıdan..."