BIST 10.162
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.393,20
HABER /  DÜNYA

Artık resmen Başbakan’ın yardımcısı

Başbakanlıkta yapılan devir-teslim töreninde Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcılığı görevini Emrullah İşler’e devretti. <br/>Bekir Bozdağ’dan b...

Abone ol

Başbakanlıkta yapılan devir-teslim töreninde Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcılığı görevini Emrullah İşler’e devretti.
Bekir Bozdağ’dan boşalan Başbakan Yardımcılığına Ankara Milletvekili Emrullah İşler atandı. Başbakanlıkta yapılan devir-teslim töreninde Bekir Bozdağ, görevini Emrullah İşler’e devretti. Törende konuşan Bozdağ, Başbakan Yardımcılığı’nın sorumlu olduğu kurumların yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Bakanlığıma bağlı kuruluşlar Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’nin yüz akı birlik ve beraberliğini çimentosu bir kuruluş. Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı, Türkiye’nin yardım eli. Dünyanın neresinde darda ve zorda olan bir topluluk ve ülke varsa milletimiz ve devletimiz adına oranın idmanına koşan Türkiye’nin gerçekten yüz akı kuruluşlarından birisidir. Nereye giderseniz gidin TİKA’yı göreceksiniz. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 2010 yılında kurduğumuz bir teşkilat olmasına rağmen kısa süre içerisinde çok önemli başarılar elde etti” diye konuştu.

"DESTEKÇİ OLACAĞIM"
Bugün bu alanlarda yapılan hizmetleri daha ileri noktaya taşıyacağına, daha büyük başarılar getireceğine yürekten inandığını söyleyen Bozdağ, “Kendisini yürekten inanıyorum. Kendisini tanıdığım için, bu güvençle, bu rahatlıkla gönül huzuruyla görevimi teslim ederken, biliyorum ki benden daha çok koşacak, daha çok çalışacak, benden daha çok netice almak için gayret edecek. Bir arkadaşıma emaneti bırakıyorum. Gönül huzuruyla emaneti devir ediyorum. Çok büyük başarıları Emrullah Bey Başbakan Yardımcımız olarak yerine getirecektir. Ben de her zaman kendisine destekçi olacağım. İstişare edilmesi gereken konular olduğunda, başka hususlar olduğunda mutlaka kendisi Başbakan Yardımcısı ama ben de Adalet Bakanı olarak her konuda ona yardımcılık yapacağım” dedi.

"TEVECCÜHÜNE LAYIK OLMAK İÇİN..."
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise Bozdağ’ın tecrübelerinden yararlanacağını belirterek, şunları kaydetti:
“Dün akşam itibariyle Başbakanımızın takdirleri, Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Başbakan Yardımcılığı görevine getirildim. Sayın Başbakanımız teveccüh buyurdular. İnşallah teveccühüne layık olmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Değerli Bakanımız deneyimli bir siyasetçi, özellikle bu görevi de böyle deneyimli bir siyasetçiden almaktan da onur duyuyorum. Kendisinin tecrübelerinden yaralanacağım. Başbakan Yardımcılığıma bağlı olarak Diyanet Başkanlığımız var. Çok önemli bir kuruluş. Ben o camiaya yabancı değilim. Kendim zaten İlahiyat doktoruyum. Dolayısıyla Diyanet İşler Başkanlığı ile çok güzel çalışmalar yapacağıma ümit ediyorum. Türkiye AK Partili yıllarda pek çok alanda devrim yaptı ama en büyük devrimi atılımı dış politikalar alanında yaptı. Dış politikanın ayaklarını oluşturan yumuşak gücümüzden en önemli kurumlarından biri TİKA’mız var. Türkiye’nin yüz akı. Bu kurulumuzla da önemli çalışmalar yapmayı ümit ediyorum.”
(İHA)