BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  DÜNYA

Artık imamlar bile cinselliği konuşuyor

Türkiye'de cinselliğin tabu olmaktan çıktığını The Economist o makalede öyle örneklere yer verdi ki...

Abone ol

İngiliz Economist dergisi Türkiye’de din ve cinselliği masaya yatırdı. Dergi makalesinde cinselliğin artık konuşulduğunu ve tabu olmaktan çıktığını yazdı.

İngiltere’de yayımlanan The Economist dergisi son sayısındaki bir makalede Türkiye’deki din ve cinselliği ele alıyor. Türkiye için cinselliğin artık tabu olmaktan çıktığını, imamların bile bu konuyu konuşabildiğini aktarıyor. Dergi cinsellikten ziyade bazı siyasi meselelerin daha çok “konuşulamaz” hale geldiğini, bu yüzden İslam ve cinselliği bağdaştıran tartışmaların daha güvenli olduğunu söylüyor. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN SİBEL ÜRESİN'E...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumun gelişmesi için genç nüfusa sahip olmanın önemine değindiğini aktaran makale, Başbakan’ın kürtaj karşıtı söylemine ve ailelerin en az üç çocuğunun olması gerektiğini belirten görüşlerine yer veriyor. Başbakan’ın bu kampanyasının İslam alimleri tarafından da destek görmesine, bir televizyon programında “cinsel ilişkinin bir çeşit ibadet olduğunu” söyleyen Sibel Üresin’i örnek olarak gösteriyor.

İSLAM VE CİNSELLİK

Makalede televizyon kanallarının İslam ve cinsel ilişkiyi ele alan programlara daha çok yer verdiğini, bazı sunucuların “Kuran’da belirtildiği gibi çokeşlilik yasal bir hale gelmeli” dediği belirtiliyor.

İnançlarına uygun bir şekilde cinsel hayat sürdürmek isteyenlerin İslam alimlerine akıl danıştıkları sitelerin varlığı da aktarılıyor. Bazı dindar entelektüellerin ise başka kaygıları olduğuna, Erdoğan’ın otoriter yapısını eleştirerek hükümetin Suriye’de Beşar Esad’a karşı savaşan muhaliflere destek vermesine karşı çıktıklarına değiniliyor. Eskiden ordunun ve Kürt sorununun tabu meseleler olduğu, bugün ise Suriye’deki olayların tartışılamadığını belirten makalede cinselliğin yasak mevzu olmaktan çıktığı vurgulanıyor.