BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  GÜNCEL

Arızalanan kamyon dehşet saçtı

Van'da, üstünde kamyon taşıyan, arkasında da minibüs çeken bir kamyon, freni arızalanınca dehşet saçtı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van'a gelen ve üzerinde 06 BS 857 plakalı arızalı bir kamyon ile arkasına halatla bağlanan 65 NS 594 plakalı minibüsü çektiği belirtilen 65 EC 529 plakalı henüz kimliği belirlenemeyen sürücünün yönetimindeki kurtarıcı kamyon, Hacıbekir Mahallesi'ndeki Sebze Hali yakınlarında freninin arızalanması sonucu karşı şeride geçti.
Park halindeki araçlara çarptıktan sonra işyerlerine, manav dükkanlarına da çarpan kamyon, tekrar yola çıkarak önce bir minibüse, ardından orta refüje çarpıp durdu.

Kazada manav dükkanında alışveriş yapan annesiyle birlikte bulunan 8 yaşındaki Veysel Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kazada, sürücü Öner ile Atiye Yılmaz, Hakan Çeliker, Abdulbari Tekke, Mehmet Alcan, Cemal Kaya, Şefik Akbulak, Medeni Karanmak, Zeynep, Gülşen ve Nihat Avşar yaralandı.

Çevredekilerin yardımıyla iş yerlerinden çıkarılan yaralılar, yoldan geçen araçlar ve olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisi sürüyor.

Kazanın ardından adeta savaş alanına dönen olay yerine gelen polis, arama kurtarma ve sağlık ekipleri, vatandaşların da yardımıyla iş yerlerinin içinde yaralı aradı.

VALİ GELDİ

Kazanın ardından Van Valisi Münir Karaloğlu olay yerine geldi.

İş yeri sahiplerine 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Karaloğlu, daha sonra polis yetkililerinden kazayla ilgili bilgi aldı.

Kazaya neden olan kamyonu inceleyen Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde feci bir kaza haberi aldıklarını belirtti.

Karaloğlu, 'Kazanın akşam saatlerinde olması ve belediyenin yoldaki çizgi çalışması nedeniyle caddenin trafiğe kapalı olması daha büyük bir felaketi önlemiş. Bu kazada daha büyük sonuçlar olabilirdi. Ucuz atlatılmış bir kaza olarak bakıyoruz' dedi.