BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Arıtman çileden çıktı

CHP'li Arıtman AK Parti'li Fatma Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, ''Şahsını kitlelere hedef gösterdiği, yaşamını tehlikeye soktuğu, kendisi gibi düşünenleri korkutmak ve sindirmek istediği'' gerekçesiyle, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Arıtman dilekçesinde, bir haber ajansına verdiği mülakatta, örtünmenin, ''Tarih boyunca farklı dönemlerde, farklı anlamlara gelecek şekilde kullanıldığını, Sümerler'deki örtünmenin olumsuz imaj çağrıştırmasına karşın, Asurlar'da evli kadınların, İslamiyette ise sadece özgür kadınların örtündüğünü'' söylediğini kaydetti.

CHP'li Arıtman, dilekçesinde şunları kaydetti: ''AKP'li Şahin, basın açıklaması yaparak, beni halkın değerlerine düşman birisi gibi tanıtmış, aleyhime kin ve nefret duygularının oluşmasını tahrik ve teşvik etmiş, cehalet ve taassup içinde önyargıları ile her türlü şiddete başvurmakta sakınca görmeyen çevrelere beni doğrudan hedef göstermiştir.

Şüphelinin haksız eylemi, benim düşünce özgürlüğümü ve yaşam hakkıma saldırıya sebep olmuştur. Fatma Şahin'in, benim ajansa verdiğim beyanatı tahrif ederek, benim için yaptığı suç duyurusu sonuçlanmadan, bu şikayetini daha da marazi duygularla basına açıklamasının, kendi ideolojisine yakın basın ve internet ortamında aleyhime nasıl bir kin ve nefret rüzgarı estirdiği, gazeteler, internet çıktıları ile e-posta adresime gelen iletilerden açıkça anlaşılmaktadır.''