BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan şampiyonluk yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galatasaray'ın şampiyonluğuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği'nce kentteki kurumların müdürleriyle düzenlenen kahvaltıdan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galatasaray'ın şampiyonluğuyla ilgili olarak, "Bana 'Fenerbahçe-Galatasaray maçının galibi kim olur, kazanan kim olur?' diye sorduklarında, doğrusu istatistiklere bakarak, kulüplerin puanlarına bakarak bir şey düşünmedim ama gönlüme doğmuştu" dedi.

Bülent Arınç, Bursa Valiliği'nce kentteki kurumların müdürleriyle düzenlenen kahvaltıdan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dün akşamki Galatasaray-Fenerbahçe maçının oldukça zorlu geçtiğini ifade eden Arınç, maçı merakla izlediğini belirtti.

Arınç, bu sezon ligin oldukça zorlu geçtiğini, bütün kulüplerin neredeyse 3 günde bir maç yapmak zorunda kaldığını hatırlatarak, "Bu sene farklı bir statü uygulandı ama bu bir yarıştır. Daha dayanıklı olan, belki daha şanslı olan ipi göğüslemiş oldu. İçinizde üzülenler olduğunu biliyorum. Sevinenler de mutlaka vardır ama spor böyle bir şey. Sonunda mutlaka bir birincisi, şampiyonu olacak" diye konuştu.

Maçtan önce kendisine sonucunun sorulduğunu belirten Arınç, şunları söyledi: "Bana 'Fenerbahçe-Galatasaray maçının galibi kim olur, kazanan kim olur?' diye sorduklarında, doğrusu istatistiklere bakarak, kulüplerin puanlarına bakarak bir şey düşünmedim ama gönlüme doğmuştu. Gönlüme doğanı da ifade ettim. Gönlüme doğanı da Allah nasip etti. Evet bazen böyle gönlüme doğan işler yaparım. Sonunda da güzel neticeler olabiliyor. Galatasaray'ı yürekten kutluyorum, 'darısı Beşiktaş'ın başına' diyorum."

Bursaspor'la ilgili görüşlerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bursaspor'un da tabii aldığı çok olumlu sonuçlar, çok büyük başarılar var. Dün İstanbul'da yaptığı maçta 4-0'lık galibiyet gerçekten muhteşem bir galibiyettir. O da Avrupa liglerine katılma hakkını elde etmiş oldu. Çarşamba günü de Ankara'da çok önemli bir maç oynanacak. Arkadaşlarla inşallah Bursaspor'un Ankara'daki maçını da takip etme fırsatı bulacağız."