BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Pavlov'un köpeği benzetmesi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Teröre Karşı Ulusal Mutabakat önerisi ile ilgili konuştu.

Abone ol

Arınç: ''Sayın Meclis Başkanı, sivil bir şahsiyettir, millet iradesinin tecelli ettiği parlamentonun başkanıdır. Ona muhtıra kelimesini kullanmanın elbette bir siyasi anlamı olmadığını kendileri bilir, çünkü o da zengin bir Türkçe ile konuşur.'' dedi.

Öte yandan açıklamalarının devamında şehit ailelerine yönelik çalışmaları da değerlendiren Arınç:
"Şehit ailelerine yönelik yeni kanun yeni haklar getirdi" dedi.

MUHTIRA KELİMESİNİ SİVİL ANLAMIYLA KULLANDIM 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Teröre Karşı Ulusal Mutabakat Metni önerisi ile ilgili, ''Ben sivil anlamında bir muhtıradan başka kelimeleri de yanına koymak suretiyle bahsediyorum. Bu kelime zenginliğini akla getirmek varken niçin bunun AK Parti dönemi öncesinde yaşanan 12 Mart gibi, bir başka zamandaki gibi Genelkurmay Başkanının veya kuvvet komutanlarının 'ayağını denk al hükümet, istifa et' şeklindeki açıklamaları akla geliyor. Bunun bir de sivil anlamının olması gerekmez mi? Muhtıranın sivil anlamı da hatırlatmak demektir'' dedi.

BU PAVLOV'UN ŞARTLI REFLEKSİDİR

Arınç: "Şartlanmışlık o kadar kötü bir şey ki. Muhtıra diyince hemen esas duruşa geçtiler sağa dönerek selam verdiler. Bu eskiden gelme bir alışkanlık ve bu tavır herkes bilir ki Pavlov'un şartlı refleksidir."

HEMEN HAZIR OLA GEÇTİLER
 

"Türkiye artık sivilleşti bunun demokratik bir anlamı olamaz mı. Bunun bir anlamı da hatırlatmaktır. Ama Türkiye öyle bir alışmış ki askeri muhtıralara, hemen hazır ola geçtiler. Sayın Meclis Başkanı bizim yabancımız değil. Meclis Başkanı çok iyi niyetli. Pek çoğumuzun aynen katılabileceği bir metin yazmış ama bazıları eksik, bazıları hatalı maddeler de var. Hükümet sözcüsü olarak ben bu işin muhatabı değilim. Hükümeti muhatap alıyorsa yanıt veririz."

MECLİS BAŞKANINA BAŞARILAR DİLEDİ 

Bülent Arınç konuşmasının devamında: "Sayın Meclis Başkanımız'a buradan selamlarımı iletiyorum. Kendisine bu yolda başarılar dilerim. Danışıklı dövüş yapacak insanlar değiliz."