BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Özkök'e satanist cevabı

"İmam hatiplerden satanist yetişmedi" diyen Arınç'ı eleştiren Ertuğrul Özkök'e, hedefteki isimden cevap geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bülent Arınç'ın geçtiğimiz günlerde söylediği "Çok şükür bugün, satanist olanlar, memleketi soyup soyanlar, yolsuzluk yapanlar imam hatiplerden yetişmedi. Bu milletin alın terini en güzel şekilde değerlendirenler onlardır yine" sözleri çok konuşuldu.

Kimi çevreler Arınç'ı halkı birbirine düşürmek ve ayrımcılık yapmakla suçladı. Arınç'ı eleştiren isimler arasında yer alan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, iki gün üst üste sert bir yazı kaleme aldı.

Arınç'ı hedef aldığı önceki günkü yazısında Özkök, "Meclis'te kaç satanist vekil var" diye sorlmuş ve "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi ve hükümet çatısı altında bulunan milletvekillerinin ezici çoğunluğu töhmet altındadır. Yani “potansiyel satanist” olarak nitelenebilirler" diye yazmıştı. İşte bu tepki yazısı üzerine Arınç, Özkök'ü arayarak bu sözleri imam hatiplere yapılan haksızlığı dile getirmek için söylediğini belirtti.

"BEN NORMAL BİR LİSEDEN MEZUN OLDUM"

Özkök, telefonla kendisini arayan Arınç'ın düşüncelerini bugün köşesinde aktardı: “Bursa’daki konuşmamda, geçmişte imam hatip okullarına yapılan haksızlıkları dile getirmek istedim. ‘Bu okullardan satanist çıkmadı’ ifadem, kesinlikle öteki okullardan satanist çıkar iması taşımıyordu. Ben de normal bir liseden mezun oldum. Fen bölümünü bitirdim. Öyle bir düşünceye sahip olmak, kendi okuduğum okullara haksızlık anlamına gelirdi. Okuduğum okullara ve öğretmenlerime karşı en az ben de sizin kadar saygılıyım. Ama bu duygularım imam hatiplere yapılan haksızlıkları dile getirmeme de mani olmamalı.”

Yazının tamamı için tıklayın