BIST 9.560
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,65
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Esad'a sert bir mesaj daha!

Vladimir Vasilyev, Esad'ı yönetim işini doğru düzgün yapmamaktan dolayı sert bir dille eleştirdi...

Abone ol

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in pazartesi günü İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra Suriye sorunu konusunda farklı bir tavır sergilemeye başladı.

ERDOĞAN PUTİN'İ İKNA EDEBİLECEK Mİ?

New York Times Gazetesi'nin "üst düzey bir Türk diplomata" dayandırdığı habere göre Esad rejimine her türlü dış müdahaleye karşı çıkan, BM'de Suriye'yi kınayan kararlara karşı veto kartına başvuran Rusya bundan böyle Suriye sorununa yaklaşımını değiştirecek.

Türkiye ile Rusya'nın İstanbul'da düzenlenen toplantılarda anlaştığı ve Moskova'nın bundan sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i görevini bırakması için ikna etmeye çaba harcayacağı ileri sürüldü.

HABERİN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Esad'ın devrilmesinin 20 aydır devam eden şiddeti durdurmasının mümkün olmadığını savunmuş, "Eğer Esad hükümeti devrilirse her şey devrilir. Bu birileri için öncelik olursa, kan akmaya devam edecek. Esad'in geleceğine Suriye halkı karar vermeli" ifadelerini kullanmıştı.

ESAD İŞİNİ YAPMAKTAN ACİZ

Ancak Putin - Erdoğan görüşmesinden sonra, farklı bir duruş sergileyen Rusya'dan bir açıklama daha geldi. Putin'e an yakın isimlerden biri olan İktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin Meclis Grup Başkanı Vladimir Vasilyev, "Suriye yönetimi işini doğru düzgün yapmaktan aciz" dedi.
Resmi Interfax Ajansı'na konuşan Vasilyev, "Suriye'deki mevcut hükümetin işlevini sürdürmesi gerektiği konusundaki görüşümüzü paylaşmıştık ve paylaşmayı sürdürüyoruz. Ancak zaman bu görevin güçlerini aştığına tanık olduk" diye konuştu.

RUSYA ELİDEN GELİNİ YAPTI

Aynı zamanda Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da başkan yardımcılığı görevini yürüten Vasilyev, İngiliz parlamenter grubunu kabulünde yaptığını konuşmada ise Beşşar Esad'ın Rusya'nın görüşlerini fazla dikkate almadığını söyledi. Vasilyev "Suriye sorunun çözümü için elimizden geleni yaptık. Suriye yönetiminin ülke içinde kontrolü sağlaması için koşulların oluşması için çalıştık. Ancak gerekli her türlü kararı alacak durumda değiliz. Suriye lideri üzerindeki nüfuzumuz çok sınırlı" dedi.