BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,67
HABER /  DÜNYA

Arınç’tan Olimpiyat yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2020 İstanbul Olimpiyatlarını kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, “İnşallah önümüzdeki en büy...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2020 İstanbul Olimpiyatlarını kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, “İnşallah önümüzdeki en büyük olimpiyatları, en büyük organizasyonları Türkiye’de yapacağız” dedi.
Bilecik’in Söğüt ilçesindeki şenliklere katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, olimpiyatlarla alakalı, “2020 İstanbul Olimpiyatlarının kaybedilmiş olmasına elbette üzülüyoruz. Büyük bir heyecan ve büyük bir beklenti içerisinde olimpiyatların İstanbul’da olacağına inanmıştık. Türkiye sayın Başbakanımızın başkanlığında çok güçlü bir heyetle temsil edildi. Çok başarılı bir sunum yapıldı, bunu bütün dünya basını tekrarladı. Fakat oylamada birinci turu geçmemize rağmen Tokyo karşısında daha geride kaldık. Ben kendimizi kazanmış gibi görüyorum. Şüphesiz kazanabilseydik bütün imkanlarımızı kullanacaktık. Türkiye’nin, İstanbul’un muhteşem bir tanıtımı olacaktı. Ama bu oylamada bazen farklı faktörler devreye giriyor. Biz aslında her şeye hazır olmamıza rağmen maalesef kazanamadık. İnşallah önümüzdeki en büyük olimpiyatları, en büyük organizasyonları Türkiye’de yapacağız. Ben başarılı bir sunumla başarılı bir propaganda yaptığımıza inanıyorum. İnşallah gelecek daha güzel olur” diye konuştu.
(İHA)