BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan o haberlere yalanlama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Atatürk Uluslararası Barış Ödülü'nün bundan sonra verilmeyeceğine ilişkin haberin tamamen yalan ve maksatlı olduğunu bildirdi.

Abone ol

İNTERNET HABERBülent Arınç , Twitter hesabından paylaştığı mesajda, bir gazetenin önceki günkü nüshasında Atatürk Uluslararası Barış Ödülü'nün bundan sonra verilmeyeceğine ilişkin bir haber yer aldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti:

"Söz konusu haber külliyen yalan ve maksatlıdır. Olay şudur: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumumuz, mevzuat boşluğu sebebiyle 2000'den beri verilemeyen söz konusu ödülü, 12 Mart 2013'te yaptığı mevzuat düzenlemesiyle verilebilir hale getirmiştir. Bu durum o dönemde kamuoyunda büyük takdir görmüştür. Nitekim bu haberi yapan arkadaşlar zahmet edip 6 ay önceki gazetelere baksalardı bunu rahatlıkla görebilirlerdi.

Bilindiği üzere yasal bir düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte eskisinin yürürlükten kaldırılması rutin bir işlemdir. Zaten çıkan haberler üzerine Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu da yazılı açıklamayla kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmiştir. Bu tür yalan ve kasıtlı haberlerle kamuoyunu yanlış yönlendirenleri kınıyorum."